• 3281
    darboğazda olan kulübümüze mali açıdan safi zarar olan takım.

    --- alıntı ---

    https://twitter.com/...850999122022401?s=19
    https://twitter.com/...852999268143105?s=19

    --- alıntı ---

    yukarıya bıraktığım iki tweeti ve görseli inceleyiniz. en başarılı sezonunda dahi bu şubeden elde edebileceğin gelir maximum €2m. hadi sana sponsor da versin €1m (fazla fazla yazıyorum). ligi, kupayı ve şampiyonlar ligini kazanacak bir kadro kurmanın maliyeti ne?

    şu an bu şube, bu ağır mali buhranda ve euro-dolar kuru uçarken küme düşmenin en büyük adaylarından. türkiye'ye basketbolu getiren kulüp olabilirsin, fakat 1 milyar küsur lira borç-alacak farkın varken ve kadro kuramayacak kadar elin ayağın bağlanmışken kapıya geçici bir kilit vurmakta utanılacak bir şey yok.

    amatör şubeleri savunan kardeşlerimin bir numaralı argümanı şu olacaktır -ki haklılardır da-: "ikinci lig futbolcularına milyonlarca euro dökülüyor ama."

    doğru, tarık bu sene €1.850m para alacak, ikinci ligde kulüp bulamaz kendine. yine doğru; tolga, eren, donk ve hatta feghouli, belhanda ve gomis'e ödenen paralar da fazla uçuk.

    geçmişten gelen bu har vurup harman savurma kültürüne karşıyım ben. basketbol ve diğer tüm amatör branşlar da bu kültüre ait branşlar. şirket olduğumuzun, kâr aramak zorunda olduğumuzun ve dağ gibi borcumuza borç katmamak zorunda olduğumuzu fark etmeliyiz.

    futbol takımı, şampiyonlar ligi'ne sadece ayak basmasıyla milyonlarca euro para kazandırıyor. lig şampiyonluğu, puan primleri, şampiyonlar ligi primleri, televizyon hakları, sponsorluklar da cabası. kulüp belini doğrultacaksa, akılcı politikalar izleyerek futbol takımı üzerinden doğrultacak. ve inanın ne bahsi geçen akılcı politikalar çok zor, ne de 5 senelik bir yapılanmayla borçların önemli bir kısmının eritilmesi...

    birkaç seneliğine, çok sağlam sponsorlar çıkmaz ise, hem rezil olup hem de zarar etmektense başta erkek basketbol takımı olmak üzere neredeyse tüm amatör branşların kapısına kilit vurulmalı. çok üzülüyorum fakat reçetemizin bir ayağı bu ve hepimiz ileride daha çok sevineceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın