resim
Fernando Ruiz Hierro
Görev:Sportif Direktör
Takım:Chivas
Yaş:56
Uyruk:İspanya
  • 32
    bildiğim kadarıyla kendisi teknik direktör değil sportif direktördür. bir sene oviedo’yu çalıştırmak dışında bugüne kadar bir hocalığı da yoktur.

    turnuva başlamadan 2, yazı ile iki gün önce kovulan lopetegui yerine damdan düşer gibi apar topar getirilmiş, dünya kupası tarihinde “kendi seçtiği takım ile turnuvaya gitmeyen ilk ve tek teknik direktör” olarak tarihe geçmiştir.

    bu somut durum neticesinde benim gördüğüm kadarıyla etliye sütlüye bulaşmadan, “hacı siz zaten biliyorsunuz yapacaklarınızı; yapın” mantığı ile helikopter hocalık yaparak takımı çalıştırmıştır.

    ha oyuncu değişiklikleri içerisinde tek doğru hamle, harıl harıl kapanan rusya karşısında iniesta’yı geç oyuna alarak diri tutmasıdır; bunun dışında yaptığı değişikliklerin hemen hepsi hatalı değişikliklerdir.

    açıkçası turnuva sonrasında eski görevi olan sportif direktörlüğe döneceğini düşündüğümden eleştirilerin boşa gideceğini inanıyorum; bununla birlikte turnuva öncesinde dile getirdiğim üzere mevcut kadrosu ile ispanya’nın, oynamış olduğu futboldan başka bir futbol oynaması mümkün değildi. yapılacak bir eleştiri var ise, formsuz da olsa, 1.90 boyu ile özellikle kapanan takımlara karşı hava topu hakimiyeti sağlayabilecek morata veya yaşına rağmen llorente gibi kule bir santraforu takıma çağırmayarak ispanya’yı tek sisteme mahkum eden lopetegui’nin eleştirilmesi lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın