• 22
    jorge sampaoli'ye ders niteliğinde izletilmesi gereken maç. uruguay'da 2 tane çok iyi forvet var ve oscar tabarez ikisini de ilk 11'e koyuyor. bu kadar iyi hücum hattın varsa kullanırsın, defansı rakip düşünsün. sampaoli uruguay'ın başında olsa garanti birisi yedekti.

    turnuvada anlamadığım konulardan biri de gonçalo guedes'in neden her daim ilk 11'de oynadığı. başka adam mı yok bilmiyorum ama birkaç maçını seyrettim bu turnuvada; portekiz adına hiçbir artısı yok. hala da ısrarla oynatılmaya devam ediliyor.

    maça gelirsek genel olarak uruguay'ın topu portekiz'e bırakıp iyi kapandığı ve nadir çıkışlarında da tehlikeli olduğu maç. uruguay'ın beklerde pek ışık yok. jose martin caceres gerçi bu maç iyi oynuyor ama önceki maçlarda pek beğenmemiştim ve açıkçası hücum anlamında da iyi değil. sol bek pek görünmedi zaten. kanatlar da pek işlemiyor gibi uruguay'da ama iyi bir omurgası var. stoperler, orta alan ve forvet hattı iyi. takım olarak da kompakt oynayıp rakibe pozisyon vermiyorlar.

    portekiz ise cristiano ronaldo ve bernardo silva'nın ayağına bakıyor. defansif anlamda rakipleri kadar kompakt değiller ve her an ikiyi yiyecekmiş gibi bir halleri var. buna ek olarak forvet oyuncuları iyi değil, orta alandan hücuma destek gelmiyor. rakiplerinde ise hem forvet hattı muazzam hem de orta sahadan hücuma destek olan da oluyor, her ne kadar rakip ataklar nadir olsa da.

    şu ana kadar güzel maç oldu, ikinci yarı daha da güzel olabilir portekiz'in vereceği reaksiyona göre.
App Store'dan indirin Google Play'den alın