resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 3775
    mücadeleci bir oyuncu. işin savunma kısmında da var. tipik bir 10 numara gibi oynamadığı için çok göze batıyor. yani sanırım bütün mevzu sırtındaki numara. tipik 10 numaradan kastım alex, sergen, hagi gibi oyuncular. zaten bu tip 10 numaralar da kalmadı artık modern futbolda. bu adamda da daha çok 8 numara kumaşı var gibi geliyor bana.

    çok iyi bir hücumcu değil evet. şutör özelliği yok başta. ama fena sayılmayacak düzeyde duran top kullanıyor ve savunma arkasına iyi toplar atabiliyor. skor yapamasa da yaptırabilme özelligine, yani asist yapabilme özelliğine sahip. adam eksiltebilmek ve topu ileri taşıyıp takımını atağa çıkartabilmek gibi özellikleri de var. koşuyor, mücadele ediyor. ayağı da hiç fena değil, yer yer estetik olduğunu anlayabileceğimiz türden dokunuşlar yapıyor.

    süslü bir oyuncu değil ama faydasız demek de ağır. ha mental yönünü eleştirirsin orası ayrı konu; kritik yerlerde yaptığı top kayıpları, her an kart yiyip oyundan ihraç olma olasılığı taşıyor olması, rakip oyuncularla gerginlik yaşamaktan çekinmemesi falan filan.

    şu saniyeden sonra mental yönü gelişmez ama bana kalırsa bu yönü de tamam olsaydı gayet iyi bir sistem oyuncusu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın