resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 3769
    geldiği günden beri kendisini eleştiriyorum; hatta en ofsayt entrylerim kendisi ile ilgili olabilir, ofsayt kutum bu entrylerle dolmuş olabilir.

    kendisini savunanların argümanı “oyuna etkili” bir adam olduğudur; benim argümanım “skora etkili” bir adam olmadığıdır. takımın en çok kazanan 5 oyuncusunun, adı ve pozisyonu fark etmez, sadece oyuna değil skora da etki etmesini beklerim ki zaten bu adamlara bu paralar doğrudan skora etki edecekleri veya edebilecekleri düşünülerek verilmektedir.

    belhanda özelinde kariyerine baktığımız zaman benim beklediğim skora etkili bir oyuncu profili görmüyoruz. bunlar istatistiki veriler olup, asist olacak topun pasını vermeyi skora etki saymadığım için özür diliyorum peşinen.

    futbolda bazı adamları para, bazı adamları mental destek (taraftar) bazı adamları da milli forma motive eder. belhanda özelinde bu sezon ve dünya kupasında gördüğüm kadarıyla belhanda bunların hiçbiri ile motive olmuyor. isyanı olan bir adam değil; yenilmeye isyanı olmayan adam winner adam olamaz, winner olmayan bir adamın da performansı dramatik şekilde yükselemez.

    elimizde patlamıştır; elbette muazzam işler yapsın beni göt etsin ama mental sağlığımı bozmasın isterim; ancak kendisinin performansının artacağı yönünde bir düşünce ile hareket etmenin hüsranla sonuçlanacağını düşünüyorum.

    belhanda en iyi gününde ortalama bir görev adamı, her şeyden azar azar var ama gereksiz çalım özelliği dışında kendisini ön plana çıkartacak bir özelliği yok. 3-4 m euro’ya alınıp 1-1.5 m euro verilse ağzımı açıp laf etmezdim ama aldığı paralar göz önüne alındığında - burada hiç pazarlık yapmadan şak diye 3.5 m euro veriyoruz dendiğini sanmıyorum fernando’ya daha az veriyoruz - bu meblağı talep eden insanı daha fazlasını yapmadığı sürece eleştirmekte beis görmüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın