resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 2087
    belki doğuştan gelen şanssızlıklarından, belki de cristiano ronaldo kadar fiziksel ağırlıklı antrenman yapmamasından ötürü ilerleyen yaşıyla performansı düşen oyuncu. takımının en kilit adamı olduğundan kendisinin düşen performansı arjantin'i de bitirdi. entrynin altına 16 haziran 2018 arjantin izlanda maçı ile ilgili bir analiz yazısı bırakıyorum. kendisi ilk maçlardan sonra görev almış tüm oyuncular arasında (kaleciler hariç) boşta kaldığında en az hareket eden oyuncu. hatta kaleciler arasında da 6 kaleci kendisinden fazla koşmuş topsuz oyunda.

    khadim ndiaye, senegal 1.99 km
    jaime penedo, panama 1.99 km
    yann sommer, switzerland 1.91 km
    ahmed el-shenawy, egypt 1.79 km
    rui patrício, portugal 1.78 km
    lionel messi, argentina 1.42 km

    ayrıca eski patlayıcılığını da kaybetmiş durumda. turnuvanın en hızlı deparı 34 km/h ile cristiano ronaldo'ya aitken kendisinin maksimum hızı 25 km/h. ayrıca sadece 17 sprint girişiminde bulunmuş. bu istatistikler ya fiziksel bir gerilemeyi ya da inisiyatif almaktan kaçınmayı gösterir.

    başka bir durum yavaş yavaş artan egosu. goat mevzularını bir kenara bırakıyorum, takımda çok söz sahibi olmak istemesi gibi bir gerçek var. bunu jorge sampaoli bile itiraf etti. kendisinin "elinizde messi varsa onunla uyumlu olacak oyuncuları seçersiniz" minvalinde bir açıklaması var. bu da paulo dybala, angel di maria gibi çok önemli, skoru her an değiştirebilecek, savunmanın kengilerine ilgi göstermesini sağlayabilecek ve messi üzerindeki yükü hafifletecek oyuncuların kulübede oturmasına, mario icardi'nin kadroya alınmamasına yol açıyor.

    haliyle arjantin'in taktiği aşağı yukarı "at messi'ye" gibi kolay tahmin edilebilir oluyor. dolayısıyla önlem alması da kolay oluyor.

    kendisine kötü oyuncu diyeni allah çarpar. dünya futbolunun son 10 yılına yön veren adam. ama takımda bir dişli olamadığı için (örn. bir iniesta gibi) ilerleyen yaşıyla beraber başarısının azalacağını düşünüyorum. bir iki yıl içinde barcelona da bundan zarar görmeye başlar tahminimce.

    https://www.theguardian.com/...tina-blind-world-cup
App Store'dan indirin Google Play'den alın