resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 2081
    messi'nin şuanki formuna bakıp bu da topçumu demek, leganes getirin falan demek cahilliktir efendim. tabi messici, ronaldocu falan olmak zorunda hissettiği için insanlarımız kendilerini, sürekli karşıt görüşlü olanı bir sınır etme çabası içindeler heralde. hem ronaldoculer hem messiciler için söylüyorum bunu. bir şeye bağlanmak, onu körü körüne desteklemek zorunda değilsiniz arkadaşlar. ben messiyi ronaldo'dan daha çok seven biri olarak söylemeliyim ki şuan ronaldo messiden daha iyi futbolcu fakat tüm sezon performans kıyaslaması yaparsak işler değişir. demek istediğim messi'nin bir dönemi var ki ben bu kadar izlemesi keyifli, ağzı açık bıraktıran bir performans daha görmedim.

    92 gol attığı sezon, pes oynarken bile yapamayacağınız hızda verkaçlar ile attığı goller veya asistler, rakip takımı geçtim televizyonda izleyenlerin bile sahibini bulmadan anlayamadığı 6-7 kişi arasından atılan paslar, neredeyse tüm takımı çalımlayıp girdiği pozisyonlar... her yaptığını en iyi şekilde yapan bir futbolcu ve bu kadar fazla etkin olan başka bir futbolcu izlemedim ben. aklınıza bir futbolcu getirin mesela. eğer forvetse fiziğini iyi kullanıyor, bitirici, nerede duracağını biliyor, takımına alan açıyor vesaire sayabilirsiniz. fakat messi'de durum böyle değil. kafa ile plase attığı gol bile var bu adamın*.

    30 yaşına geldi tabii artık. ronaldo gibi futbolunu değiştirmesi gerekiyor. ronaldo kendini golcülüğe adadı mesela. mükemmel bir evrilme, tam bir forvet oldu. messinin de böyle bir değişime ihtiyacı olabilir. forvet olmasını beklemiyorum tabii hiçbir zaman golcü olarak nitelendiremeyiz messi'yi çünkü yetmez daha fazlası.

    şunu da söyleyeyip bitireyim. bugün belki dünyanın en iyisi değil fakat şuan forma giymekte olan tüm futbolcular emekli olduğunda messi hepsinden daha büyük futbolcu olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın