resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 3761
    hakkinda ne turlu abuk subuk istatistik yazdigimizi merak ettigimiz futbolcu.

    ofansif yonu agirlikli orta saha oyuncusu olarak, yani topu 2. bolgeden 3. bolgeye tasiyan bir adam, ben bu adamdan 3 ana istatistik beklerim, sanirim hepimiz de ilk ikide hemfikiriz, 3. futboldan ne kadar anladiginiza bakar
    1- asist
    2- kilit pas
    3- asistin asisti (buna laf edenler var, futbol konusmaya degmez ama 8 numara oynayan adamlardan beklenecek istatistik budur aslinda, yani oyunu hucum bolgesine tasimak demektir bu)

    1- belhanda gecen sene 9 asist ile ligde 4. olmus (sayi olarak), kendisinden ondeki oyuncularin hepsi ya kanat oyunculari ya da forvet arkasi oyuncular, yani 3. bolgede topu kullanan oyuncular. yani asist yapma ihtimalleri dogal olarak daha fazla. bu her yerde boyledir, acin premier ligi, ilk 10 dakilerin cogu 3. bolge oyuncusudur, de bruyne gibi hayvanlar haric tabi.

    2- kilit pas. bu ne oluyor, bu pasi verdikten sonra cekilen sut olursa asist olarak yaziliyor. yani direk gol pozisyonuna sokmak. bunda belhanda 1. en yakindakine de 10 fark atmis. yani asist kralliginda 1. olmamasina ragmen ligde en cok direk gol pozisyonuna sokan adam belhanda. bu ne demek, kendisinin pozisyon hazirlama seviyesinde bitiricilige sahip oyuncularimiz olsaydi belki asist hanesine 3-4 tane daha yazilirdi, biz de 3-4 gol daha fazla atmis olurduk. bu goller bir sey degistirir miydi bilinmez tabi mac mac izlemek lazim.

    buraya edit gelsin, adaletli olalim: belhanda mac basina yapilan kilit pasta 2. 1. quaresma, 3.1 ile. belhanda ise 2.7. ama toplam yapilmis sayida belhanda quaresma'yi geciyor, cunku quaresma belhanda kadar mac oynamadi. sakatliktan degil bu arada, kirmizi karttan, yani kendi elinde olan sebeplerden dolayi.

    3- belhanda bunda da birinci. topu en cok 3. bolgeye sokan adam ligde.

    simdi bu adam kendisini direkt olarak ilgilendiren 3 istatistikte 2 tanesinde ligde 1. olmus, birinde 4. o bolge oyuncusu olmamasina ragmen.

    sanirim 10. kere soracagim, kendisini begenmeyenler neye gore begenmiyor istatistik veya kanit gosterebilir mi? oturdugunuz yerden "kotu topcu olm ya" diyerek bir futbolcu kotu topcu olmaz :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın