resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 3760
    yetenekleri belirli olan, sahada daha çok yaratıcı görev adamı olabilecek futbolcumuz.

    tanımımızı bıraktıktan sonra esas yoruma geçmek isterim. açıkçası hakkında yazmak istediğim bir oyuncumuzdur kendisi, tabi fikirlerim şahsidir. bence hakkında bu kadar tartışmalar dönmesi tamamen o dönemki yönetim* ve cenk ergün'ün beraberce halt etmesidir, ki kaideyi taciz eden istisna da bunu birkaç gün önce gayet güzel özetlemiştir.

    bunlara ek olarak kendisinin sahadaki rolü biraz karmaşık kaldığından eleştirilmesi çok doğaldır. kendisi ne tam bir 8 ne de tam bir 10 numaradır, her ikisinin de özelliklerini taşır ancak ikisinin de gerekliliklerini tam yapamaz. iyi bir pres gücü vardır ama çok top kapamaz. ortadan delici bir driplingi vardır, ama paslarının zamanlaması sıkıntılıdır.

    peki bu adam ile nasıl bir oyun oynanabilir. bir kere kendisi bence iki sistemle oynayabilir. ilki 4-4-2'de 8,5 numara şeklinde olanıdır. burada karşımıza çıkan sorun bence çok sevdiğim fernando francisco reges'in tam bir 6 olması. 6,5 numara olan bir futbolcunun gerekliliği aşikar, çünkü orta sahada adam eksilmesinden kaynaklı bir pres gücü gerekecektir, ki ne yazık ki kendisinin özelliği top kapmayı baskıdan çok özsezileri ve alan kapamayla yapmasıdır.

    diğer bir uygun sistem ise 4-3-3'te dizlişin orta saha ön ikilisinden biri olarak oynamasıdır. yanına da papa alioune ndiaye'nin pası daha kuvvetli olanı gerekecektir. bu da iyi fiyatlı bir transfer veya kiralık piyangosuyla yapılabilir.

    bunları hocamızın* da düşündüğüne ve kafasını sistemlerin kemirdiğine de eminim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın