resim
Sinan Gümüş
Takım:Eyüpspor
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:30
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 3590
    taraftarımızın çoğuyla sinan gümüş konusunda maalesef pek aynı fikirde değilim. ilk çıktığında herkes tarafından çok övüldü.
    kötü bir oyuncu olduğunu da açıkçası pek düşünmüyorum. ama sanki biraz potansiyeli abartılmakta olduğunu hissediyorum. özellikle ilk çıktığı zamanlarda ki entrylere baktığımızda herkes sanki yeni ronaldo geliyor şeklinde bir yaklaşım da bulunuyordu. sadece galatasaray için demiyorum türkiye'de ne zaman belli meziyetlerin üstünde bir adam çıkarsa abartıyoruz haliyle beklentimizi karşılamayınca da gömmeye başlıyoruz. genç bir oyuncu da özellikle tam gelişme çağındayken ve sosyal medyanın bu kadar etkili olduğu bir dönem de kötü eleştirileri görmeye başlayınca gelen negatif yorumlardan iyice etkilenmeye başlıyor. ve çoğu yetenek böyle kayboluyor.
    biraz ortasını bulmamız gerektiğini düşünüyorum.
    sinan gümüş konusuna gelirsek ilginç bir adam. fatih terim geldiğinden beri verdiği katkı ve fizik gücünde gözle görünen bir artış bulunmakta. ama bu adamda benim gördüğüm en ilginç özellik tabiri caizse golü kokluyor. ne yetenekli oyuncular var sahada her şeyi yapar ama konu gol atmaya geldiğinde eli ayağını birbirine girer. bu adam öyle değil. sahada hiç bir şey yapmasa bile rezalet bir performans gösterse bile bir anda bir şekilde o anı bulup golü atabiliyor.
    açıkçası bu özelliğini biraz burak yılmaz'a benzetiyorum. bildiğiniz üzere burak ilk çıktığı senelerde kanat oyuncusuydu ve skora katkısı sınırlıydı. ne zaman trabzonspor'da santrafor oynamaya başladı bundan sonra böyle bir şeye dönüştü. burak yılmaz çok meziyetli bir oyuncu değil ama fiziksel olarak kendine iyi bakan ve golü koklayan bir oyuncu. bu sebepten dolayı kariyerinin ilerleyen senelerinde bu istatistikleri yakaladı. sinan gümüş burak'tan daha meziyetli bence ilerleyen senelerde biraz daha forvet'(poacher=avcı) e dönerse sanki daha başarılı olur gibime geliyor.
    neyse sanki biraz konudan saptım gibi hissettim toplayayım. şu an için sinan iyi bir alternatif ve yedekten girerek skora etki edebilen bir oyuncu. ama abarttığımız kadar yetenekli değil. genç oyuncuların becerilerini doğru değerlendirmeli hatalarında da köstek değil destek olmalıyız aksi takdirde genç oyuncuları daha parlatamadan kaybediriz.
    .
App Store'dan indirin Google Play'den alın