• 3
    senegal 2002'den sonra ilk defa dunya kupasina katilacak. o dunya kupasinda el hadji diouf onderliginde fransa galibiyetiyle butun otoriteleri sok eden bir baslangic yapmislardi ki o fransa euro 2000, ve 1998 dunya kupasini kazanan, o sene zidane-henry-trezeguet-desailly-vieira ve daha nicelerini barindan altin jenerasyon bir milli takimdi. diouf, papa bouba diop, pape sarr ve fadiga gibi mutevazi fakat bugun sikca kullandigimiz "isiran" bir takim olmuslardi. isvec gibi arjantin ve ingiltere'nin oldugu grubu lider bitiren takimi ceyrek finalde elemisler ve tabi ki ulkemizi sokaga dokecek tuyleri diken diken su https://www.youtube.com/watch?v=vcTsjEu61rY golle veda etmislerdi. bugun mane gibi yildizin yani sira sow ve n'diaye gibi tanidik isimler var kadrolarinda.

    polonya milli takimina gelince tabi ki ismini soylemeye gerek duymadigimiz lewandowski sahne alacak. bakalim euro 2016'daki
    gareth bale performansini kendisinden gorebilecek miyiz? o turnuvada lewa baya tutuk baslayip, takimini ceyrek finale tasiyan golu atmis ama turnuvanin sampiyonu portekiz'e yenilmekten kurtulamamislardi. lewa'nin yani sira kadrolarinda uluslararasi tecrubeye sahip kaleci szczesny(u: adini bakmadan dogru yazabilene malbora veriyorlar diyolla :() ve sivas'in yollarindan gecmis bir adet kamil* bulundurmaktadirlar.

    ilginc bir mac olacak. cunku senegal diyince cogumuzun aklina mac sonralari sokaklara kostugumuz o 2002 dunya kupasi geliyordur. o donem hd ekran plazma yoktu, 72 ekran ile tv karsisindaydik. kimimizin uydusu/digiturk'u yoktu, anteni oynatir karincali televizyondan goruntu secerdik. guzel gunlerdi. umit davala'nin saci, ilhan mansiz'a tapan japonlar, hasan sas'in sifira vurdurdugu kafasi, tarkan'in milli takima uyarlanmis "arar buluruz" sarkisi falan...evet romantiklestim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın