resim
Phillip John William Cocu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Vitesse
Yaş:53
Uyruk:Hollanda
  • 51
    son 10 senedir bu ülkede yabancı teknik direktörler şampiyon olamıyor. terim, güneş, yanal, sağlam hatta kocaman. bu şans eseri olmuş bir şey değil. burada sadece teknik taktikle işler yürümüyor. iletişim, medya yönetimi, futbolculara karşı tatlı sert babalık yapma, rakipleri psikolojik olarak etkileme, sert ve fizik gücü yüksek futbol, anadolu takımlarına karşı ofansif kadrolar vs. bu ligin gerçekleri bunlar. bu sene şenol güneşin bile aykut kocaman ve fatih terim karşısında psikolojisi bozuldu. kadıköydeki olaylardan sonra resmen hayattan soğudu adam.
    çok net bir örnek tudorun östersunds mağlubiyeti sonrası basın mensuplarının hakaretamiz sorularına cevap vermeye çalışması, sonrasında da medyada mağlubiyete rağmen havuz başı keyfi diye fotolarının çıkması. https://kralspor.ensonhaber.com/...inda-2017-07-22.html
    aynı şekilde vardar mağlubiyeti sonrası aykut kocaman ne yaptı: hiç bir şey. yani basın toplantısına çıkmadı, sorulara cevap vermedi. çünkü türkiye'de medyaya koz vermeyeceksin insan gibi davranmayacaksın.
    yani bu işler zor işler. hollanda'da 2 sene şampiyon olamasan da takımın başında kalırsın. illa her sene şampiyon mu olunması gerekir denir. ama burada öyle değil.
    beşiktaş bu sene kendi 100 yıllık tarihinin avrupada en iyi futbolunu oynadı. ligin sonunda bunu hatırlayan var mıydı? hayır. şenol güneş takımı şampiyon yapamadı dendi.
    hollanda ligi gibi yumuşak liglerden teknik direktör gelsin. ersun yanala hatta aykut kocamana tercih ederim...
App Store'dan indirin Google Play'den alın