• 23
    geleceğimizi planlarken öncelikle yalnızca ülke içerisinden elde edilecek stadyum, store gelirlerine bağlı kalmamak gerekiyor. bu kulübü seven, destekleyen; bu kulübe sempati duyan insanların yalnızca bu ülke sınırları içinde olmadığını hatırlamak lazım.

    gelirlerimizin çok önemli kısmı tl bazında olduğu için bu projenin ekstra bir katkısı da yurtdışında açılabilecek şubelerden elde edilecek euro veya dolar bazlı gelir olabilir. keşke 2000 yılındaki dünya çapında yarattığımız etki sonrasında şunu yapabilseydik. galatasaray taraftarının çoğunlukta olduğu gurbetçi vatandaşlar hedeflenebilir; onların yoğunluk durumuna göre almanya, hollanda, avusturya, isviçre, fransa gibi ülkelerde şehirler belirlenebilir.

    avrupa'da istikrarlı başarılı elde etmemiz bu yüzden çok önemli. dünya genelinde sempati duyulmuştu bizim başarılarımıza. kuzey afrika'dan güney amerika'ya kadar çok değişik coğrafyalarda takipçilerimiz olmuştu. müslüman coğfraya için bir gururdu o dönem galatasaray. tl bazında yaşanan zayıflık sonrası avrupa kulüpleriyle makas daha da açılacak, doğru. ancak umutsuzluğa kapılmak yerine kendi güçlü yanlarımızı öne çıkarabilmenin yollarını aramalıyız. marka değerimizi 2000, 2001 yıllarındaki konumuna getirebilirsek uluslararası düzeyde yapılabilecek sponsorluk anlaşmaları ve bu tarz projelerle birlikte ekonomik sıkıntıları nispeten daha az hissedebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın