• 270
    sözlükte yazıldığı gibi bir sirkülasyona ihtiyacımızın olmadığı dönem. öncelikle şampiyon kadromuzu koruyup, vizyoncu arkadaşlar kabul etmeseler de kadro derinliğimiz için yerli kaleci, yerli sol bek, yerli orta saha, ve yerli kanat transfer etmemiz gereken dönem. yabancı orta saha ve yabancı forvet de vizyonist arkadaşlar için yapılması gereken transferlerdir.

    yerli kaleci için gönül harun tekin'i ister ama ffp gerçekçi ol der. gelecek yerli kaleci kulübede oturacağı için hiç masrafa girmeden tecrübesi ile boşta olan hakan arıkan ile iki sene yedek kaleci sıkıntısı çekmeyiz.

    yerli sol bek için pek alternatif yok gibi. en iyi tercih boşta olan uğur çiftçi.

    yerli orta saha için ise gönlümüzden geçen emre akbaba. ama kulübü emre'nin soyadı gibi davranacağı için nuri şahin uygun seçenek. nuri için tek sıkıntı nüksederse müzmin sakatlığı olur.

    yerli kanat için ise muğdat çelik iyi bir alternatif. sözlükte muğdat'a karşı aşırı ön yargı var. muğdat'ı akhisar'a geldiğinden beri takip ettim. gayet underrated bir oyuncu. gençlerbirliği gibi ülkemiz için iyi bir alt yapı patentine sahip muğdat kendisinden beklenen patlamayı çok geç yaptı. dünya futbolunda muğdat gibi belli bir yaştan sonra adını duyuran tonca futbolcu var. aklıma ilk gelenler luca toni ve vardy. kanat oynamasına rağmen forvet de oynayabilen muğdat bize birçok alternatif sunacak. yerine geldiği yasin'in yarısı kadar maaş alacak ve ondan üç yıl daha genç olup, başarıya aç olacak.

    şimdi kadromuza iyi bir yedek kaleci olan hakan arıkan'ı, üstün japon teknolojisi nagatomo'muzu yedekleyecek uğur çiftçi'yi, skoru tutmamız gereken maçlarda tempoyu düşürebilecek ve forma rekabetine girecek sol ayaklı nuri şahin'i ve kulübeden girip oyunu hareketlendirebilecek muğdat çelik'i, nuri hariç bedavaya kattık.

    şimdi geldik en civcivli bölüme. iki yabancı transferi.

    yabancı forvet için adı geçen ahmed musa olursa çok güzel olur çok da şahane olur. oumar niasse de alternatif olarak iyi bir oyuncu. gomis'imiz kaldığı takdirde musa da niasse de çift forvet oynayabilecek gerektiğinde gomis'i dinlendirip tek forvet oynayabilecek kalitede isimler.

    yabancı orta saha ise bizim olmazsa olmazımız. şampiyonlar ligi'nde gruptan çıkmak istiyorsak buraya amiyane tabirle pasör bir kaşar oyuncu almalıyız. monaco ile sözleşme yenilemese idi moutinho çok güzel olurdu. bu bölge için yönetimimiz ve fatih hocamız gereken transferi yapacaktır diye umut ediyorum. çünkü şampiyonlar ligi'nde iddialı olup olmayacağımızı belirleyecek olan nokta alacağımız yabancı orta sahanın niteliği olacaktır.

    düzenleme: imla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın