resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 2054
    2014 dünya kupasında en değerli oyuncuya verilen altın top ödülü kendisine verilmiştir. dünya kupalarında hiçbir şey yapamadığı iddiası tamamen safsatadan ibarettir. sallayın, vurun ama bu kadar desteksiz atmayın.

    hali hazırda arjantin milli takım tarihinin en golcü futbolcusudur. ne 9 numaralar ne 10 numaralar gelmiştir ama messi'ye yaklaşan olmamıştır. messi 2014, 2015 ve 2016'da arka arkaya 3 final kaybetti. kaybettiği gibi kazansaydı dünyanın tartışmasız en iyi oyuncusu olmayacaktı. çünkü bu apolet bunlardan bağımsız bir şey. 2016'da vardy ve mahrez dünyanın en zor liginde takımını şampiyon yapınca dünyanın en iyi oyuncusu olmadılar. keza ranieri de dünyanın en iyi hocası olmayı bırak, en elit hocalar arasında bile yer almadı. koskoca bir sürece bakmadan koskoca değerlendirmelerde bulunmanın haksız olacağı kanaatindeyim. kariyerinde 10-15 sene istikrar olan adamları tek maçla yıkmaya çalışan zavallılar var.

    barcelona messi'yi bitirdi ya da messi xavi-iniesta olmadan bir hiç tezi zaten çürüdü. bu çürüyen iddialar messi düşmanlarında yok olmadığından ısıtılıp ısıtılıp önümüze sürülüyor. la liga'da son 2 senenin gol kralı açık ara messi. son 4 senede yine 3 asist krallığı var arkadaşın. 2017-2018 sezonunda takımı 14-15 puan fark atmış ikinciye. son 10 senede 7 şampiyonluk görmüş, 3 şampiyonlar ligi görmüş. bakmadım ama ispanya kral kupasında durum farklı değildir. ronaldo da hakeza çok başarılı. şampiyonlar liginde muazzam istatistikleri var. ikisinden birini sevmeniz ötekisine saçma sapan ithamlarda bulunmanızı gerektirmiyor.

    bu iki süper oyuncunun güncel muazzam istatistikleri burada. isteyen baksın. ama hakkaniyet gözlüğüyle baksın.
    http://www.goal.com/...70rsx0i1x92bgs29kp3u
App Store'dan indirin Google Play'den alın