resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 3728
    öncelikle şunu belirteyim belhanda fan boy değilim hatta sneijder gittiğinde gece gözüme uyku girmemişti. o kadar üzülmüştüm. zaten sneijder ile alakalı entrylerime bakılabilir. bunları söyledikten sonra belhanda'ya tamamen çöp demek ve hiç bir işe yaramıyor demek biraz art niyetli bakmak. peki belhanda niye çöp değil? öncelikle istatistikle açıklayayım.

    https://tr.whoscored.com/...Youn%C3%A8s-Belhanda sezonda ortalaması. 7.39. mesela çoğu yazarın ağzının suyu aktığı ve beşiktaş takımında önemli bir görevi talisca'nın sezon ortalaması 7.36. yani belhanda daha iyi.

    kilit pas atma istatistiğine göre ortalaması 2.7. valbuena yaklaşık yarısı kadar oynamasına rağmen ki az oynamak ortalamayı artırır, valbuena'nın ortalaması 2.3. talisca ve guliano ilk 10'da yok. valbuena'nın fenerbahçe'nin bastırdığı ve içeri top atmak için daha ileride oynadığını düşünürsek, belhanda'nın ne kadar iyi iş yaptığı ortada.

    diğer bir konu, bizim orta sahamız. orta sahamızda iki tane topla gitmeyen neredeyse arkası dönük hiç top alamayan oyuncu vardı. durum böyle olunca belhanda orta sahaya kadar geliyordu. böyle durumda iken yaptığı istatistikler daha değerli. arkadaşlar iniesta'yı her sene 10 gol atıyor zannediyor galiba.

    kazandırdığı maçlara gelince, hiç yok demek yine haksızlık yapmaktır. mesela 2017-2018 sezonunun ilk devresinde deplasmada oynanan bursaspor maçının kazanılmasında en büyük pay sahibiydi. belki golleri feghouli ile tolga attı ama belhanda müthiş oynadı. kendisinin oynamadığı sivasspor maçının belhanda'lı ve belhanda'sız bölümüne bakabiliriz. yenildiğimiz gençlerbirliği maçı da aynı şekilde.

    son olarak disiplinsiz ve karta yakın mevzusu. bence bu konu çok büyük bir algı. bu algının oluşmasında belhanda'nın payı kadar bizim de payımız var. içeride oynadığımız fenerbahçe maçında atılması tamamen cüneyt'in hatası. orada belhanda kameni'ye faul yapmıştır. bariz bir şekilde kendini atma yoktur ki pozisyon sonrasında kameni de sakatlandı zaten. ikinci gördüğü kırmızı da tamemen haksızdı zaten. medel pozisyonu için ise tamamen medel'in işin şeysi olması, erbabı. medel yarıda kalan fenerbahçe beşiktaş maçında da aynı şeyi yaptı. pozisyon yokken kendini yere attı öldü falan. belhanda topu korumak için ellerini açtı ki çoğu oyuncu yapar. medel de belhanda'nın dirseğini öptüğü için o sırada darbeyi görünce kendini yere atmıştır. klasik medel hareketleri yani. net kırmızı falan da değildir. net kırmızı hagi'nin attıklarıdır. hagi gerçekten dirsek atardı ve ağzını burnunu kırardı, kolunu dirseğini sevdiğimin hagi'si. (u: keşke şimdi olsa da yine dirsek atsa :( ):)

    son olarak kendisini bonservis ücreti uçuk falan değildir. bugün 17 yaşındaki oyuncuları 40 milyona satıyorlar. biz almasak sevilla alacaktı zaten. aldığı ücret fazla olabilir ama bu da ne yazık ki türkiye gerçeği.

    satılması mevzusu ise, eğer fatih hoca farklı bir sistemle oynayıp, skorer bir orta saha isterse satılabilir ve yerine oyuna alınabilir ama satılırsa muadili olacak oyuncu da en az onun kadar alacak ve bonservisi konusunda da kara geçeceğimizi düşünmüyorum.

    satılması konusunda gomis'in satılması kadar karşı değilim ama takımda kalırsa üzülmem ve desteklerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın