resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 793
    bakalim total football neymis;

    total futbolda, mevkisinden uzaklasan oyuncunun yerini baska bir oyunuc kapatir bu da takiminin yapisini bozmadan oyuncularin rahat hareket etmesini saglar. bu akici sistemde, hic bir oyuncunun sabit bir rolu yoktur, herkes bir hucum, ortasaha, ve defans oyuncusudur. total futbol'un taktiksel basarisi buyuk oranla her futbolcunun, gerektigi zaman mevkii degistirme olayina adapte oldugu zaman gelir. total futbol, oyuncularin birden farkli mevkiide rahatca gorev alabilmeleri cok onemlidir, bu da futbolcularda yuksek teknik ve fiziksel ozelliklerinin iyi olmasini gerektirir.

    total futbolu ogrenmenin, evinin salonunda ipod'a halay havalari koyup halay cekmeyi ogrenmek kadar kolay zannedenler tarafindan gene itin gotune sokulan antrenordur. bulent korkmaz oysa bu takimin basindayken takim gelene 4 gidene 5 atiyor, 1974 dunya kupasinda ki hollanda gibi top oynuyordu.

    rijkaard ilk geldigi zaman, sistem otursun ilk sene sampiyon olmasak da olur diyen insanlar bile, total futbol uzmani olmus, taktigi tuktugu yemis bitirmisler, rijkaard'i elestiriyorlar. tamam elestirilemez diye bir sey yok ama herkes elestirirken haddini bilecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın