• 15
    istediğimiz noktaya geldik. zaten ben bu noktayı uzun zamandır istiyordum...

    kendisine 8 m euro bonservis 3 m euro maaş veriliyor mu? veriliyor.

    forma numarası 10 mu? 10.

    10 numaranın sahip olması gereken özellikler: uzaktan şut, dikine dribbling ile rakip savunmanın dengesini bozma, gol, asist, hakiki kilit pas (gol olmadığından asist sayılmayan paslar) sıkışan oyunu açarak arkadaşlarını rahatlatma. belhanda’da bu özelliklerden hangileri var? hiçbiri. orta sahada topu alıp 30 mete sola vermek yerine 30 metre çalım atarak ilerlemek marifet değil çünkü.

    “forma numarası 10 olabilir ama aslında kendisi 8” diyecekler için 8 numara özellikleri: defansa yardım, topu çıkarma, enine sahayı genişleterek oyun kurma, dönen rakip atakları orta sahada karşılama. peki belhanda’da bunlardan hangisi var? eğer rakip sıkışmışsa koşup pres yapıp top alma. ancak rakip kendisini geçerse kovalamıyor.

    bu şartlar altında belhanda ne 10, ne 8, ne de 8.5. zaten 8.5, ciğeri yanında yeteneği olan adamlar için kullanılan bir tabir belhanda’yı bu klasmana koymak bile abesle iştigal.

    takımda oyunu kurmak için mariano’nun ayağı ile maicon’un çapraz paslarına bakıyoruz. izleyenler dikkat etti ise dünya kupasında, fas milli takımı maicon ile aynı pozisyonda oynayan benatia’nın uzun ters paslarına bakıyor.

    peki belhanda ne işe yarıyor aga? formasını terletiyor mu? eleştirip bok attığınız feghouli’nin pozitif istatistiği fazla; çöp diye göndermek için salyalar akıtılan sneijder en azından küçük maçları tek başına alıyordu. ne yapıyor belhanda?

    tarık nasıl 1.6 m euronun lato nasıl 800 bin euronun, sabri nasıl 1.9 m euronun hakkını veremediyse belhanda da ne aldığı 3 m euronun ne de sırtına giydiği 10 numaranın hakkını verebiliyor. italya’da olsak beklentiler - gerçekte olan değerlendirmesi ile verilen altın bidon ödülünde hem birinci hem ikinci sırayı alırdı.

    maaşını indirip 500 bin euro’ya oynarsa laf etmem ancak 3 küsür milyon euro aldığı sürece biraz futbol oynayacak; zahmet olmaz ise biraz da kazanmak için oynayacak.

    “o yokken top çıkaramadık” diyenlere ise şaşıyorum; sanki mesut, iniesta, de bruyne oynadı çıkaramadık da belhanda sağolsun çıkarttı bizi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın