• 268
    kadro kurgusunu iyi oluşturmamız gereken sezon.

    2017-2018 sezonunda dikkat çeken eksiklikler şunlardı;

    1) badou ndiaye'nin gidişi sonrası orta sahanın ortasında fernando-donk ikilisi dışındaki denemeler başarısızdı. ne tolga, ne selçuk ne de geriye çektiğimiz belhanda'dan o bölgeye verim alamadık. bu da bizi alternatifsiz kıldı.

    fernando iki bölgede de aradığımız işleri yapabiliyor. ryan donk sadece ön liberoda verimli oluyor. dolayısıyla ön libero pozisyonu için bir transfere ihtiyacımız yok. fernando ve donk zaten oraya yazabileceğimiz iki oyuncu. buraya yapacağımız transfer direkt orta sahanın ortasına olmalı. yeterli fizik kapasitesiye sahip, garanti oynayabilen ve en önemlisi orta sahanın pres yükünü sırtlayabilecek 6 numara tarzında mücadeleci bir isim olması gerekiyor. fatih terim'in futbol anlayışı bunu gerektiriyor. aklıma gelen ilk isim 29 yaşındaki izlanda milli futbol takımı kaptanı. kendisinin sözleşmesi 30 haziran'da bitiyor.

    (bkz: aron einar malmquist gunnarsson)

    2) bafetimbi gomis'in alternatifsizliği. bu zaten herkesin dikkatini çeken bir olaydı. gerekli gol yeteneklerine sahip pres futboluna uygun bir forvet bulmalıyız. mümkünse hava hakimiyeti olan mücadeleci bir isim olmalı bu. aklıma günümüz futbolundan direkt bir isim gelmese de geçmişten çok güzel bir örnek hatırlıyorum.

    (bkz: johan elmander)

    3) serdar aziz'in stoper partneri. jason denayer aslında bizim tüm arayışlarımızı karşılamakta. fatih terim defansı önde kuruyor. dolayısıyla defansın arkasına atılan toplara hızlı dönüşler sergileyebilen ve gerekli defansif yeteneklere sahip bir futbolcuya ihtiyacımız var. jason denayer'i getiremiyorsak bile aradığımız stoper yine bu tarz bir adam olmalı. burada yapmamamız gereken hata maicon'a güvenmek. çünkü bu arkadaş fatih terim sisteminde aşırı bocalıyor. defans önde kurulduğunda sahada soğuk terler döküyor.

    4) sol bek. aslında çok tarife gerek yok. ben yuto nagatomo'nun geleceğine inanıyorum. eğer nagatomo transferini gerçekleştiremezsek atağa katılmayı seven ve pas yeteneğiyle oyun kurabilen bir sol bek bulmalıyız. defansif oynayan bekler fatih terim'in taktiğinde iş yapamıyor.

    elbette ki daha birçok eksiklik var. donk'un, denayer'in, nagatomo'nun takıma tekrar katılıp katılmayacağı henüz belirsiz. garry rodrigues, bafetimbi gomis, sofiane feghouli, younes belhanda ve maicon'un satılma ihtimalleri var. ama işin bu kısımlarına girerek yazıyı uzatmayı ve kafa karıştırmayı istemedim. basitçe söylemek gerekirse yazdığım futbolculardan maicon dışında gönderdiğimiz her bir futbolcunun yerini doldurmamız gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın