• 60
    2017-2018 sezonuna doğuş ve ülker'in 30 milyon euro'nun üstünde sponsor desteğiyle başlayıp darüşşafaka ile birleşerek sene başında şampiyonluğunu ilan etmiş 2018 euroleague finalisti.

    yüksek bütçesi ve jelko obradovic gibi avrupa'nın tartışmasız en önemli iki koçundan biri tarafından yönetilen basketbol şubesi için lig şampiyonluğu zaten çok kolay bir hedef. hatta üst üste üç kez oynadıkları euroleague finalinden biraz şanslı olsalar 3 şampiyonluk kupasıyla dönebilirlerdi.

    futboldaki şampiyonlar ligiyle aynı seviyede olsa da euroleague ödül açısından oldukça cimri. bu senenin şampiyonu real madrid yaklaşık 2.2 milyon euro tutarında bir kazanç elde etti euroleague maratonunda. kısacası türkiye basketbol liginde ve euroleague'de kazanılan şampiyonluklarla elde edilen maksimum 5 milyon euro tutarındaki gelirler fenerbahçe doğuş'un bench kadrosunun maaşlarına bile yetmiyor. karşılaştırmak için söylemem gerekirse; galatasaray erkek basketbol takımının bu seneki bütçesi 3 milyon dolar.

    ama finale yaklaşıyoruz. bankalarla borçlarının yapılandırılması için masaya oturan doğuş ve yıldız holding bu sene sponsorluklarda ciddi kesintiler yapacaklar. altyapı ve yerli katkısı melih mahmutoğlu ve ahmet düverioğlu ile sınırlı olan fenerbahçe doğuş'un yüksek kontratlı yabancılarına veda etme zamanı geliyor.

    hayalim euroleague diyerek kaçıp 1 dakika bile süre alamayan eski kaptanımız sinan güler de rotasını ege kıyılarına çevirmek zorunda kalabilir yaşı ve kontratı itibariyle.

    eğer koç holding iştiraki olup ödeyeceği verginin bir kısmını sponsorluk bütçesi kisvesi altında fenerbahçe doğuş ile aklayacak bir şirket çıkmazsa dört senelik planlı ve istikrarlı yükselişlerinin son senesini geride bırakmış olmaları hayli muhtemel.

    seneye abdi ipekçi'de sarı kırmızı bir pazar günü koyduk mu molası ile hatıraları canlandırmamız dileğiyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın