resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 3668
    younes belhanda, asla bir on numara değil. çünkü ceza alanı dışından şut tehdidi yok ve derin, spesifik gol pası yapma yeteneği sınırlı. tam bir sekiz numara da değil. çünkü savunma ve dalgakran özelliği yok. belhanda artısı-eksisi ile tam bir merkez orta saha oynucusu.

    merkez orta saha oyuncusu günümüz futbolunda pek tercih edilmiyor. öncelikle 4-2-3-1 diziliminde yeri yok. orta sahadaki üç futbolcudan ikisi 6 ve 8 numara olarak, ileri üçlüden ortadaki de 10 numara, kenarlar kanat forvet pozisyonlarında. 4-3-3 de oynayabilir. çünkü 4-3-3 sisteminde orta üçlüden biri merkez orta saha olabilir. ancak 4-3-3 oynamak için elinizde mükemmel bir forvet ekibi olmak zorunda. bugünün futbolunda, 4-3-3’ün bir numaralı uygulayıcısı barcelona, neymar gittikten sonra yerine uygun bir isim bulamadığından zorlanmaya başladı.

    eğer biz, belhanda’dan fatih terim dokunuşuyla bir sekiz numara yaratamazsak, kendisinin satılarak (dünya kupasından sonra iyi bir piyasası olacağına inanıyorum) iyi bir on numara alınması gerektiğini düşünüyorum. şu anda bonservisi elinde en iyi on numara hatem ben arfa. bir yıldır forma bulamaması motivasyonunu tavan yaptırmıştır. eğer yeni bir meydan okumaya hazırsa bizim için bulunmaz nimet olur. ben arfa uygun değilse başka bir on numara bulmalıyız. bulamazsak wesley sneijder seçeneği hep yanımızda durmalı.

    umarım bizim için en iyisi ne ise o olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın