resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 3667
    2017 ağustos ayında henüz çaylakken kendisi hakkında yaptığım tespitlerde beni hiç yanıltmayan fas'lı ortasahamız.

    demek ki bir transferi ilk izlediğinizde beklentilerinizi doğru parametrelerde belirlerseniz, hayal kırıklığına da uğramıyorsunuz. kendisine ani bir operasyonla, şapkadan tavşan çıkartmalarıyla ünlü hagi'nin, sneijder'in, cassio lincoln'un 10 numarasının verilmesi ile beklentilerimiz arşa çıkmıştı. zaman geçtikçe belhanda'nın pas istasyonu olma, orta sahanın gerisinde topu alıp servis etme ve hücum presinin odak noktası olma gibi görevlerle karşımıza çıkması bizim 10 numaradan beklediklerimizi karşılamamıştı. halbuki bu adam takımda ilk oestersunds maçından son göztepe maçına kadar aynı görevleri yaparak oynadı (fatih terim'in gelişinden sonra performansını yükselterek).

    sıkılmazsanız kendisi için yazdığım 2017 ağustos tarihli yazıyı bir daha okuyun.
    14 ağustos 2017 galatasaray kayserispor maçı özelinde değerlendirmem gerekirse; topla beraber hızlanabilen, ikili mücadelelerde ayakta kalan ve en önemlisi takım arkadaşlarının koşu yollarına top atan modern 10 numaradır. bence son iki yıldır takımımızdaki en önemli eksik orta saha oyuncularımızın (selçuk-tolga-yekta ve hatta melo) yüzü kaleye dönük oyuncunun gerisine veya ayağına düşük pas hızıyla atılan toplardır. pas hızı düşen veya oyuncunun gerisine giden top her saniye karşı takıma defans düzenlerine yerlşeme şansı veriyor. çok şükür bu maçta gördüğüm kadarıyla belhanda da fernando ve ndiaye ile birlikte pas hızını koşu yoluna göre ayarlayan oyuncular.

    beğendiğim diğer özelliği; taraftara kendini ispat etmesi ve 10 numaranın hakkını vermesi gerektiğinin oldukça farkında gözüküyor. iki üç pozisyonda rakip oyuncuyu linnes'in önde kalmasına rağmen köşe çizgisine kadar takip etti ve topları uzaklaştırdı. ikili mücadelelerde yıkılmadı ve tatlı sert müdahaleleriyle orta sahada üç dört top kazandırdı takıma. hücumda başlatılan preste doğru yere doğru zamanlamayla koştu. kısacası sahanın üç alanında da klasik bir 10 numaradan beklenmeyecek derecede fazla mücadele etti.

    fakat gelelim eksik olan noktaya. bence günümüz futbolunda hücuma yakın oyuncuların en önemli özelliği şut tehdidinin olması. geçen sene talisca'nın beşiktaş'a, sneijder ve podolski'nin bize kazandırdığı puanları düşünürsek böyle sürpriz gollere bizim de ihtiyacımız var. benim hazırlık maçlarından itibaren gördüğüm kadarıyla belhanda'nın şutları bizi tatmin edecek gibi gözükmüyor. oestersund maçının ilk yarısındaki pozisyon gibi kayserispor maçında da seken topa çok kötü bir vuruşla auta gönderdi. tudor'un gomis ve belhanda'ya özel ikili idman yaptırdığını göz önüne alırsak, belhanda'ya ekstra şut idmanlarının yaptırılması takımın şut tehdidini ciddi ölçüde arttıracaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın