resim
Jason Grégory Marianne Denayer
Takım:Al-Fateh
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.84
Uyruk:Belçika
  • 2673
    dünyada 22-23 yaşında çok iyi stoper yok arkadaşlar. 20-25 yaş arası çok iyi oynayan stoper bulmak pozisyonun gereğinden ötürü çok zordur. o yaşlarda ancak potansiyelli stoper olur. real madrid ve fransa milli takımının as stoperi rapahel varane'ın 3-4 sene öncesinde yaptığı hataları video yapsan allah kahretsin bu ne biçim bir herif diyebilirsin. varane potansiyelli bir oyuncuydu ve bunu gördüklerinden ısrar ettiler. şu anda dünyanın en iyi 10 stoperi arasına girer. 30 yaşına geldiğinden de en iyi 5 stoperden biri de olacak gibi gözüküyor.

    denayer'den a kalite stoper çıkması zor olabilir. bende kompany, otamendi kadar iyi bir oyuncu olacağını sanmıyorum. zaten man. city bunu görseydi 2-3 tane stoper transferi yapmak yerine denayer'i kadrosunda tutardı. ama denayer'in, 27-28-29 yaşında premier league'in 7-12 arası takımlarında oynayan stoperlerinden birine dönüşebilmesi bence mümkün. bu 5-6 yıllık bir süreç demek. bu 5-6 yılı iyi geçirirse ve gereksiz savrulmazsa 20-30 hatta 40 civarı ederi olan bir oyuncu haline gelmiş olur.

    dolayısıyla 10 milyon euro bence girilmeyecek bir risk değil. ama bizim kulübün şartları pek uygun değil.

    birincisi bildiğiniz üzere ffp sıkıntısı. stopere bu kadar büyük yatırım yapacak hareket alanı yaratamayabiliriz.

    ikincisi ise bu biraz daha tali bir durum. şampiyon olma zorunluluğu taşıyan bir takımın, hata yaparak gelişecek bir stopere geniş kredi açabilmesi zor. hücum oyuncusu için bu biraz daha farklıdır ama stoperde bu tip hataları olgunlukla karşılamak hem bu derece yarışmacı kimliği olan bir takım özelinde hem de böyle bir taraftar ve kamuoyu varken zor. he denayer sevilen bi çocuk olması avantaj ama yapacağı hataları olgunlukla karşılayacak pek insan olmayacaktır. türkiye'de hataya tahammül gerçekten az.

    şu anda en mantıklı senaryo bu sezon tekrar kiralamayı becerip(man. city artık satmayı düşünebilir) ertesi sezon sözleşmesinin de son senesi gireceği için daha uygun bir maliyete bonservisini almak olur. olabilir mi? bundan emin değilim. man. city satmak veya sözleşmesini uzatmak ister. lyon benzeri bir kulüp talip olursa oyuncunun aklını çelebilir. bundan öte bizim stoper rotasyonunda denayer'den bağımsız neler olur hep bunlar belirleyici. dolayısıyla bir yere bağlayamadım çok değişken var ama özetle şunu söyleyeyim; 10 milyon euro'ya finansal durumumum uygun olsaydı ben alırdım. en kötü senaryoda hiç gelişim katetmese dahi as - rotasyon oyuncusu olarak 10 seneden fazla kullanabileceğin tipte biri. savunmayı önde kuran takıma uygun hem atletizmi var hem ayağı kazma değil/fena sayılmaz hem de dribbling kabiliyeti olan topu dürterek götürebilen biri. başın sıkışınca bek olarak da kullanabilirsin. seviye atlarsa iyi paraya okutadabilirsin yok etmezse de uzun yıllar zaman zaman ilk 11 zaman zaman yedek olarak iyi bir kadro oyuncun olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın