• 5547
    türkiye'nin en büyük markalarından biridir. fakat derneğin kendisini yenileyememesinden dolayı bu potansiyelini kullanamamaktadır. derneğin üye profilinin artık anakronik bir hale gelmesiyle birlikte, derneğin yönetime taşıdığı üyeleri, kulübü derin bir krizin içine sürüklemiş ve derneğin üyeleri de denetim fonksiyonunu yerine getirmeyi becerememiştir.
    modernleşme kuramlarından biri modernleşmeyi şöyle tanımlar: cemaatten (topluluktan) cemiyete (topluma) geçiş. cemaatlerde ortak hareket etme ( başkan seçimlerinde eski üyelerin ağzına bakma), dayanışma ( kol kırılır yen içinde kalır diyerek hiçbir başkanı yeterince denetlememek), aidiyet duygusu ( lisecilik) ve akrabalık gibi özellikler görülür. cemiyetlerde ise rasyonalizm ve bireycilik ön plana çıkar. ne yazık ki galatasaray ismi, derneğin üye yapısı nedeniyle bir cemaate ev sahipliği yapmaktadır. bu kişiler yeterince rasyonel davranmadığı için de kulübün bugün iflas noktasına gelmesinde büyük sorumluluk sahibi olmuşlardır.

    galatasaray'ın bizim hayal ettiğimiz noktaya varması türkiye'nin mevcut iktisadi ve sosyal yapısı nedeniyle imkansız olsa da bugünkü konumundan çok daha iyi olması da gerçek dışı bir beklenti değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın