resim
Kazım Ersun Yanal
Görev:Teknik Direktör
Takım:Amed SK
Yaş:62
Uyruk:Türkiye
  • 1162
    hem güzel oyun hem de başarıyı fenerbahçe'de yakalayabilmiş nadir kişilerden olduğu ve aziz yıldırım'ın haksız bir şekilde göndermesi sebebiyle kısa süre çalışması sebebiyle fenerbahçe taraftarı için heyecan uyandıran bir teknik direktör. öyle ki şampiyonluk sonrası onlar da fatih terim'lerini bulduklarına inanıyordu.

    hem ali koç hem de ersun yanal fenerbahçe'de olumlu bir hava yaratır, en azından stadı geçen sezondan fazla doldururlar ve belki iç sahada daha başarılı olurlar. ancak, unutulmaması gereken nokta yabancı sınırı varken şampiyon olmak kadar kolay değil şimdi şampiyon olmak. çünkü, iyi yerli kadron varsa çok avantajlı oluyordun.

    en basitinden yabancı sınırının en yüksek olduğu sezon hamza hamzaoğlu bizi şampiyon yaptı ve sınır devam etse belki daha başarılı olacaktı. ancak, sınır kalktı kel göründü. artık yerli oyuncuları iyi olan değil, iyi kadro mühendisliği yapan takım avantajlı oluyordu. (düşenler için de aynı, gençlerbirliği gibi hiçbir zaman küme düşmeyen takım bile kötü transfer dönemleriyle rakiplerinin gerisine düştü ve kaçınılmaz son ile karşılaştı.)

    ikinci önemli değişim ise, artık anadolu takımları da iyi kadrolar kuruyor ve sahalarında büyük takımları çok zorluyorlar. ersun yanal, fenerbahçe de şampiyon olurken tudor'un sezon başı yaptığı gibi sadece tek tarzda oynatıyordu. şimdi aynı futbolu sürekli oynamaya izin vermiyorlar bir şekilde çözüm üretiyorlar. bu konuda en dominant olan fatih hocamız bile yeri geldi, gerek kadro yapısı gerekse mecburiyet olarak denge oyunu oynattı.

    ayrıca, ersun yanal'ın teknik direktörlüğü ciddi şekilde düşüşte. fenerbahçe sonrası iki kez trabzonspor'u çalıştırdı ve ikisinde de başarısız oldu. özellikle ikincisinde ise sağlam bir bütçesi olmasına rağmen, dengesiz bir kadro oluşturdu. yani kadro mühendisliği de tartışmalı halde. bence fenerbahçe'nin şu anki kadrosu ersun yanal'ın futboluna uygun yapıda ama sezona ersun yanal ile başlamak bana göre aykut kocaman ile başlamaktan daha riskli. kocaman, biraz olsun kafasındakileri uygulamaya başlamıştı ve ali koç'un getirdiği hava ile doğru transfer hamleleri yaparsa belki biraz daha ileri taşıyabilir.

    sonuç olarak, ersun yanal gelecek fenerbahçe'yi şampiyon yapacak diye düşünmek ile hamza hamzaoğlu gelecek tekrar üç kupa kazandıracak diye düşünmek arasında bir fark göremiyorum. iki örnek ile şimdi arasında çok büyük fark var. olmasa zaten tudor şampiyon olurdu bu sene.
App Store'dan indirin Google Play'den alın