• 11689
    son günlerde içinde yaşanan gerginliklerle canımı acaip sıkan sözlük. boş kaldığımda browserda ilk açtığım yer gs sözlük. çünkü burada çocukluğuma, gençliğime dair çok önemli birşey var: ortak bir sevgi etrafında buluşma arzusu. en çok bunu özlüyorum. memeleket sevgisi etrafında buluşma, popescunun attığı penaltıda ortak heyecanı yaşama, ilhan mansızın senegale yazdığı goldeki coşku, şehit haberiyle gelen kahrolma hissi... haberlerde bahsedilen kalıplaşmış yetmiş milyonun ortak hissi yaşama hadisesi.. ve biz büyüdük seksen milyon olduk. artık kırk milyonun hissettiğini diğer kırk milyon hissetmiyordu ve dahası tam tersini düşünmeye itiliyordu. o kadar ayrılık işlendi ki genlerimize, önce türk kürde, sonra sağcı solcuya düşman oldu. sarı-kırmızı sarı- laciverde nefret besledi, olay rekabetin ötesindeydi. bu iş öyle bir hal aldı ki sarı diyen tribün kırmızı diyenden ayrışmaya başladı. bu ayrılık ta evlerimize girdi. ailenin ak partilisi, chplisini pervasızca kırar hale geldi, aynı ekmeği bölmüyor gibi. paylaşmayı unutup, ayrılmayı öğrendik.

    burası benim için son kalelerden biridir. ortak sevgilerin paylaşıldığı, ortak öfkenin duyulduğu, ve insana, yaşama dair ne varsa hissedilen. tek korkum çocuklarımın mutsuz, ayrışmış toplumun kaybolmuş fertleri olarak büyümeleri. aslında cennet olan vatanın paylaşılmış köşelerinde kaybolmaları, yaşamayı bilemeden büyümeleri. benim yaşadığım heyecanı, mutluluğu, aşkı, öfkeyi duyamamaları..

    ve bu korkumu yendiğim nadir yerlerden biri burası.. bu sözlük, bu mutluluk, bu aşk ve şevk zarar görmesin be sözlük. bi kere de ayrışmayalım. ayrı kutuplarda savaşmak yerine ortak mutluluklarda buluşalım. umudumuz dinmesin..
App Store'dan indirin Google Play'den alın