resim
Yunus Mallı
Takım:Konyaspor
Mevki:On Numara
Yaş:32
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 81
    kendisini çok izlemedim. ama almanya disiplini ışığında yorum yaparsam derim ki b sınıfı alman topçusu.
    yani altyapısı gladbach'ta sayılır. iyi bir nokta bence. sonra 19 yaşında vasat alman takımı mainz'a geçmiş. fakat söylemem lazım. bir önceki sene mainz, ligi 5. bitirmiş. wolfsburg'a 2017 başında geçmiş. türkiye adına ilk defa 2015 forma giymiş, yani 23 yaşında iken; bundan öncesi az veya çok denilemeyecek almanya alt yaş kategorisinde.
    aslında wolfsburg kötü bir takım değil, mainz da öyle. bunlar asansör takım. asansör derken lig düş, lig çık; lig düş, lig çık değil. aynı lig içinde bir sene avrupa'ya bir sene kümeye bir sene ortalarda oynama durumu yani. kısacası klasik bundesliga takımları. yanlış hatırlamıyorsam, wolfsburg'un çok uzak olmayan bir geçmişte şampiyonluğu vardı. mesela yunus, alman milli takımını seçse idi şimdiye kadar 10 tane maçı zor vardı - gerçi bizde de çok oynamadı. kerem demirbay gibi. hoffenheim, aslında sıralama yapsam, mainz ve wolfsburg'un altında kalırdı. ama son 3-4 senedir iyi gidiyorlar. özellikle nagelsmann sayesinde. kerem de b sınıf bir topçu. bakmayın bize gelecekken birden apar topar almanya'ya gittiğine, arada bir giyecek 35 yaşında milli formayı 15 - 25 kere giymiş olacak. o da en iyi ihtimalle. başka bir isim suat serdar. suat a sınıf potansiyeline sahip. izlediğim ve transferlerinden anladığım kadarıyla. 11 m euroya schalke yolunda. üstelik 21 yaşında. gerçi a sınıf olur mu? bilemem. a sınıf olursa ne olur? almanya milli takım formasını birçok kez giyer, schalke iyi performans gösterir tabii önce. sonra gelsin ispanya gitsin ingiltere. veyahut bayern?. alman milli takım formasını giymeye de apar topar türkiye’nin elinden alınıp değil 22-23 yaşında alman milli takımını seçe seçe, yavaş yavaş başlar suat. peki yunus neden olamadıa sınıf? en büyük sebep bence fizik. almanya orta saha üçlüsüne bakın, mesut, khedira ve ilkay ile çıkmışlar avusturya karşısına -gerçi yenilmişler ama neyse. yerlerine girenler ise rudy- goretzka. mesut bile daha sağlam bir fiziğe sahip bence-gerçi o da pek kullanmıyor ama o özel bir isim. gelirse iş yapar mı? yapmaz. neden? burada yunus'u biçerler çünkü.

    ekleme: a/b sınıflandırması, 1. 2. sınıf topçu kastı değil; yanlış anlaşılmasın. dünya çapında veya ona yakın - çoğu ligin orta sıraları için önemli / düşük seviyede liglerin a takımları için önemli oyunu. veyahut almanya milli takımı 11 oyuncusu düzeyi, türkiye 11/rotasyon oyuncusu düzeyi gibi
App Store'dan indirin Google Play'den alın