• 220
    dünya futbolunun evrildiği yere bakarsan bugün ortasahalar sahadaki futbolun ana taşıyıcısı durumunda. ne kadar güçlü ortasahanız varsa o kadar güçlü olmaya aday bir takımsınız demektir. bu teorik bilgi aklımızda bulunsuz.

    mali durumumuz iflasa doğru gitmekte, gelirimiz tl giderlerimiz yabancı para birimi ve kur sürekli yükseliyor. türkiye ekonomisi için gerekli önlemler alınsa bile kur yükselecektir çünkü dünya iktisadi gelişmeleri bu yönde. bunların yanında cebimizde bir şampiyonlar ligi bileti var. amacımız yerel ligde şampiyonlar ve uluslararası arenada başarı. peki galatasaray futbol aklı bu kısıtlar ve hedefleri nasıl optimal bir noktada buluşturmalı ve bu optimal noktayı yakalayabilecek ortasaha ekibini kurmalı?

    şahsi fikrime göre ortasahamızı "güç" odaklı kurmalıyız. bunun nedenlerinden biri şu: türkiye liginde kesinlikle başarılı olmalıyız ki bir sonraki sene şampiyonlar ligine gidelim. bizim ligimizin de temel özelliklerinden biri fizik gücüne dayanıyor olmasıdır. ikincisi ise şampiyon liginde bizim "yüksek yeteneğe dayalı" transfer yapıp rakiplerle baş edebilmemiz mümkün değil. bizi mali imkanımız bu yarışı yapmaya yetmez. bu açıdan fransa ve italya gibi ligler bizim için ana transfer havuzu olmalı. mali durumumuz berbat olduğuna göre de bu liglerin derinlerini taramalıyız. italya'nın ülke olarak finansal durumu iyi değil ve bu durum eminim ki futbola da yansıyordur. bu gelişmeleri dikkate alarak nispeten düşük ücretli ve yüksek verimli transfer seçeneklerini italyadan bulabiliriz. bugün 4 milyon euro maaşla ortasaha alma lüksümüz ne yazık ki yok. zaten elimizde selçuk ve tolga gibi artık hiç verim alamadığımız ama çok büyük para döktüğümüz iki ortasaha var. selçuk bir yedekten ileri gidemez. tolga'yı ise tudor'un kullandığı tarzda kullanmaya gayret ederek ortasahamızın verimini arttırabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın