• 219
    ne belalı mevkiymiş arkadaş. her sezon en az iki adam alıyoruz. yine de bir düzeltemiyoruz orta sahayı.

    detaylı olarak incelemek gerekirse şu an mevcut 4 oyuncumuz var. fernando, belhanda, tolga, selçuk. hocamın 4-3-3 oynatacağını varsarak şöyle bir planlama geçiyor benim aklımdan.

    fernando
    x-belhanda

    geçen sezon fernando-ndiaye-belhanda ortasahası ile yaratıcılık anlamında kısır bir ilk dönem geçirmiştik. ndiaye’nin yerine donk ile oynamaya başladıktan sonra iyice üretememeye başladık. buraya belhanda gibi oyunu iki taraflı oynacayak ama belhanda’nın yapamayacağı işleri yapan biri lazım. yani ilk aklıma gelen daha fazla ceza sahasına giren ve uzaktan şut tehdidi olan biri lazım. ama belhanda gibi geriye destek vermeli. bana göre en kritik nokta burası transferde. alacağımız oyuncu sınıf atlatmalı takıma. yedek olarak n’diaye tipinde birine ihtiyacımız var. başta söylediğim gibi ilk 11’e bu tarz birini sürünce çok defansif kalıyoruz. ama yedekten böyle birine ihtiyacımız var. selçuk ve tolga konusunda herkes gibi ben de maaşlarının verdiği performansa göre çok fazla olduğunu düşünüyorum. fatih hoca’nın selçuk inan’ı bırakacağını düşünmüyorum. büyük ihtimalle maaşını indirecek ve 2-3 yıl daha oynayıp bırakacak. böyle olmasını istemiyorum ama görünen durum bu. tolga’yı izleyince hepimiz bu sefer oldu galiba dedik. tudor’un sisteminde hem ortasaha’yı bir kişi fazla oynattık hem de boş alanlara koşularıyla gol katkısı verdi. ama 2 ay sonra önceki sezon olduğu gibi birden yok oldu. bu kez dönüşü erken oldu. hatta fatih terim baya şans verdi kendisine. daha sonra büyük bi dursun fiyaskosu öğrendik. sözleşmesine göre ağrı hissettiği an maça çıkmayabiliyomuş paşam. şampiyonluk yolunda bu yaptığını ne taraftar unutur ne de fatih terim. gelecek sezon kadroda bulunsa bile şans alacağını düşünmüyorum.

    gelelim donk konusuna. kendisinin kalmasını çok istiyorum. hatta bu fizikle 2 yıl daha bu düzeyde oynayabilir. ama yabancı sınırı büyük sorun. eğer ortasahaya yukarıda anlattığım iki kişiden biri yerli olursa o zaman uzatılır sözleşme ama olmazsa maalesef ayrılık görünüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın