• 257
    böyle bir başlığı okuyup telaffuz etmek bile gerçekten keyif verici. bana galatasaray'la ilgili hatırladığın maçları say deseler hemen hepsi avrupa maçlarımız olur. galatasaray'ın avrupada olması ve başarılı olması zaten onun varoluşunun da temelidir.
    fakat bu hedef ve hayale rağmen diğer yazarların yazdığı gibi şampiyonlar ligi şampiyonu olmak yakın gelecekte gerçekten imkansız. bunun tek sebebi para değil. biz bütçemizi şuanki düzeyin on katına çıkarsak dahi bu derdimize deva olmaz. kaldı ki bu zaten sadece kulübün atılımıyla olmaz. türkiye ekonomisinin belirli bir büyüklüğü var ve galatasaray da doğal olarak ona tabi. türkiye'nin iktisadi yapısı büyük bir değişim ve gelişim göstermedikçe, galatasaray'ın mevcut ekonomik sınırların dışına çıkması zor görünüyor..
    ayrıca şampiyonlar liginde, bana kalırsa, bütçenin yanı sıra kulüp organizasyonunun da çok güçlü olması gerekir. altyapıdan üst yapıya kadar güçlü ve makine gibi işleyen bir sistem... kulüp kültürünü taşıyıp yaşatabilen, sahadaki oyuncudan malzemeciye kadar her alanda galatasaray markasının gücünü hissettirebilen bir sistem. bu sistemi kurmak için de bürokratlar ve (seçilmiş) yöneticiler gerekir. mevcut kulüp teşkilatı ve kongre yapısı böyle bir sistemi inşa etme kapasitesinden son derece uzaktadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın