resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 1011
    2015 seçimlerinde aday olduğunda da çok heveslenmiştik ama sonradan adaylıktan çekilmişti. ve çekilirken yaptığı açıklama şöyleydi;

    --- alıntı ---
    "camiamızın değerli insanları,

    bildiğiniz gibi 3 nisan 2015 tarihinde hepimiz için en değerli ve ulvi görevlerden olan galatasaray'ı yönetmeye aday oldum.

    açık, şeffaf ve hesap verebilir tutumum gereği camiayı acizane bilgilendirmek isterim.

    bu bağlamda yönetimi devralarak hizmet adına öncelikle kendi bünyemizde ciddi girişimlerde bulunduk.

    (gbkz: daha demokratik olur düşüncesiyle çok adaylı kulüp seçimlerinin, kulübümüzün mali ve idari sorunlarının çözümünde tek başına çare olamayacağının bilincinde olarak, bu oluşumların statükoyu devirmeye yetmeyeceği kanaatine de vardık).

    (gbkz: mevcut konjonktürde yerleşik mental statükonun alt edilmesi için gereken refleksin oluşmadığını da gördük. işbu nedenlerle kulübün selameti ve dirliği adına adaylıktan, bu seçim dönemi için, çekiliyorum)."

    "galatasaray'a karşılıksız, kalıcı hizmet; borçtan arınmış mali tablo. oturmuş dinamik bir sisteme sahip idari yapılanma; (gbkz: sahada ve masada şikecilere ve federasyonların haksız işlemlerine karşı yürekli ve onurlu mücadele), faziletli, açık ve ileri görüşlü yönetim" olması gerektiğini bir kez daha hatırlatırım.

    adaylığım süresince bana gönülden destek veren üyelerimiz, taraftarlarımız ile vefakar çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.

    bizler için galatasaray a hizmetin uzun soluklu yaşam boyu bir maraton olduğunu tekrar vurgularım.

    bilvesile, gelecek yönetimlere candan başarılar diler, camiada daima bir hizmet eri olduğumuzu hatırlatır, kulübümüzün geleceğinin mutluluk ve onurla devamlı aydınlık olmasını dilerim."

    --- alıntı ---

    2.5 sene sonra da olsa hak ettiği yere geldi başkanımız.

    o gün ne dediyse bugün de öyle yapmasını, o yolda yürümesini bekliyoruz. zaten gelir gelmez taraftarda bıraktığı intiba ve sonrasında aldığı akılcı kararlarla galatasaray sinerjisini tepeye çıkardı.

    futbolda 21. şampiyonluk geldi ve uefa ile yaptığı görüşmelerde belki de geleceğimizi kurtardı. sayesinden nefes alabilecek konuma geldik. şimdi yapması gereken fatih terim ve abdürrahim albayrak'ın işine karışmadan, onların huzurlu çalışmasını sağlamak ve sürekli başarıyı getirebilecek akıllı hamleleri yapmak.

    stada ulaşım, dış cephesi ve giriş çıkışlarla ilgili ne yapılması gerekiyorsa yapmasını bekliyoruz.

    galatasaray store'lardaki tasarımcı ekibinde ve anlayışında köklü bir değişime gidilmesi şart. yalnızca ürün almak için almayalım, ihtiyaçlarımızı da kendi kulübümüzden alalım. hediyelik eşya dükkanı anlayışından çıkıp gerçek bir mağazacılık yapma zamanı geldi de geçiyor bile. özellikle bu konuda daha önce nurettin kantarelli ile başlayan ama devam ettirilmeyen gibi doğru bir isimle profesyonel bir yaklaşıma gidilmesi şart. konunun uzmanının başa gelmesi lazım.

    kulüpteki israfın önüne geçilmeli. transferden tutun da, florya'daki bozuk musluğa kadar her şeyin hesabı iyi yapılmalı.

    tüm federasyonlara ağırlığımız hissettirilmeli ve amatör branşlar konusunda doğru kararlar verilmeli.

    güç zehirlenmesi yaşamaz ve taraftarın sesine de kulak vermeye devam ederse kulübümüzün önü açık.

    ve en önemlisi riva ve florya konusunda da 24 haziran'dan sonra hamleler yapmasını beklediğimizi iletelim. artık gücü neye yeter bilemiyorum ama burada ciddi bir sıkıntı var ve zararımızın tanzimi gerekli.

    tabi bu konuda önce siyasi konjonktürün belli olması gerek, şimdilik beklemedeyiz.

    özetle kendisini seviyoruz ve güveniyoruz. bildiği yoldan şaşmasın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın