• 5541
    yönetilmesi adına bir fikrimin olduğu takımım. bu fikir aziz yıldırım'ın 1 milyon üye projesi kaynaklıdır, bunu belirteyim.

    öncelikle, şu anki atmosfere karşın galatasaray lisesi'nin galatasaray'ın önemli bir kültür kaynağı olduğu kanısındayım. fenerbahçe genel kurulunu izleyerek ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. galatasaray lisesi kulüpten koparılmamalıdır, aynı anlamda galatasaray genel kurulu da halktan oluşmamalıdır.

    ikisinin ortası bir çözüm bulunmalıdır benim fikrime göre. şöyle ki;

    galatasaray'da 3 adet üyelik olmalıdır: genel üyelik, üst üyelik, yönetim kurulu üyeliği.

    basitçe anlatıyorum:

    yönetim kurulu üyeliği, başkan ve yönetim kurulunu oluşturan üyeler. seçimleri 3 yılda bir yapılmaya devam edilmeli, üst kurul tarafından seçilmeli.

    üst kurul üyeliği: şu anki genel kurul üyeliği. referans sistemiyle üst kurul üyesi olabilirsiniz. genel kuruldan en az 3, üst kuruldan en az 1 referansa ihtiyacınız olacak. üyelik bedeli 20.000 tl, yıllık aidatı 1000 tl. aidatınızı her yılın temmuz ayında ödemek zorundasınız. aidatınızı ödemediğiniz durumda üst kurul üyeliğiniz düşer, tekrardan üst kurul üyesi olabilmeniz için 50.000 tl ödemeniz gerekir ve ilk seçimde oy kullanamazsınız. (bu sayede dursun gibi toplu aidat ödeme işlemlerini ortadan kaldırabiliriz.)

    genel kurul üyeliği: galatasaray'lıyım diyen herkes üye olabilir. üyelik bedeli 5.000 tl, yıllık aidatı 300 tl. aidatınızı her yılın temmuz ayında ödemek zorundasınız, aidatınızı ödemediğiniz durumda genel kurul üyeliğiniz düşer. tekrar üye olabilmeniz için üyelik bedeli 10.000 tl olur, ilk seçimde oy kullanamazsınız. 3 yılda bir üniversite ötk seçimleri gibi, kendi aralarında bir seçim yapılır. bu seçimden bir temsilciler heyeti çıkar. temsilciler heyetine aday olabilmeniz için en az 500 genel kurul üyesi imzası gerekli olacak. bu temsilciler heyeti, galatasaray'ın taraftarıyla yönetimi arası köprü gibidir. belli dönemlerde toplantılar yapılır, temsilciler heyeti bu toplantılarda taleplerini üst kurula iletir. üst kurul'un aksiyonlarını takip eder, bu aksiyonları yeterli görmediği durumda üst kuruldaki belli üyeler hakkında üst kurul'a önerge verebilir.

    kafamda kurduğum genel yapı bu. sen kimsin lan diyecekler olabilir, kimse değilim. belki iyi yönleri, kötü yönleri vardır. ama en azından bunun bir tartışma konusu olması gerektiğini düşünüyorum.

    çünkü galatasaray'ın bu şekilde bir yapıdan hem çok daha fazla para kazanabileceğini, hem de elini taşın altına koymak isteyen yığınla galatasaraylı için böyle bir fırsatın muhteşem olacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın