resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 15246
    kariyerinin bu şekilde perte çıkacağı yıllar öncesinden belliydi aslında. baktığımızda arda'nın onlarca terbiyesizliği skandalı var. fakat benim değinmek istediğim saha içinde yaşadığı iki olay. ilk olarak 22 kasım 2006 girondins de bordeaux galatasaray maçına gidelim. o dönemler iyi bir çıkış yapan yaklaşık 19 yaşında olan, abilerinin ve taraftarın "koca kafa" diye seslendiği ve sevdiği şimdinin adamı arda yanlış hatırlamıyorsam bir siyahi oyuncunun göğüsüne bir pozisyon sonrası kafa atmıştı.

    tabii bu kafa sonrası o zamanlar çoğu kimse adam akıllı bir şey demedi. gençtir dendi, hatadır dendi galatasaray'ı çok seviyor dendi bir şeyler dendi ve arda'ya kulüp, taraftar ve abileri tarafından ilk imtiyaz burada yapıldı. gelelim o pozisyonaaa :) maç 2006 senesinde olaylı bir şekilde kariyerini materazzi'ye kafa atarak bitiren, çok konuşulan zinedine zidane'nin ülkesi fransa'da. günahını almak istemem, hiçbir kanıtım da yok fakat o 19 yaşındaki ergenin o pozisyonu geceler öncesinden planlamadığını düşünmek aklıma ve arda'nın seneler sonra yapacaklarına ihanet olur.

    ikinci saha içi pozisyona baktığımızda olaylı bir şekilde ispanya'ya giden fakat atletico madrid'te iyi bir dikiş tutturan arda bir barcelona maçında bir pozisyon sonrası hakeme krampon fırlattı. düşündükçe ürpediğim bu harekette gördüğüm bir korkaklığı da söylemek istiyorum. arda kramponu hakemin üzerinden gidecek şekilde bilerek atıyor, demek istediğim yine bir şov var. gözü dönen adam o kramponu hakeme atar arkadaş. sen iyi bir dönemde ne yaşadın ki hakeme krampon fırlatacak kadar özünü yitirdin.

    burada ispanya'yı da eleştirmeden geçemeyeceğim. bu hareket sonrası arda'nın en büyük eleştirileri alması, basında yerden yere vurulması gerekiyordu. fakat ispanya da bunu yapmayınca arda bey buradan da gaz aldı. malum sonu biliyorsunuz zaten. belki bu iki kırılma noktasında arda adam gibi uyarılsaydı belki sevinçlerimizde o da olurdu. olamadı...
App Store'dan indirin Google Play'den alın