• 34
    ali şen'in şükrü saraçoğlu stadyum'unun fenerbahçe'nin olması ile ilgili alenen yalan söylediği genel kurul.

    ''ankara’da maliye vekili saracoğlu için tek maddelik yasayı meclisten geçirmek hiç de güç olmadı. ilk bakışta çok masum görünen bir yasaydı zaten:

    "aynı semtte kurulmuş olan ve faaliyet gösteren spor kulüplerinin sayısı birden fazlaysa,o semtte üye sayısı daha fazla olan kulüp faaliyetlerine devam eder".

    maliye vekili saracoğlu formülü bulmuştu "ayni semtte faaliyet gösteren" iki kulüp vardı kadiköy’de. biri ittihat spor, diğeri fenerbahçe. açıktı ki, fenerbahçe’nin üye sayısı ittihat spor’a göre çok daha fazlaydı. demek ki, faaliyetini sürdürecek olan fenerbahçe idi. demek ki, diğeri, yani ittihat spor bu yasadan sonra artık -faaliyetini sürdüremezdi.

    nitekim, sürdüremedi. ittihat spor sahası önce milli emlak idaresi’nin yönetimine bağlandı. 1929 yılında fenerbahçe milli emlak idaresi’nden sahayı önce kiraladı. hemen birden olmaz, adım adım ilerlemek gerekiyordu. kiraladıktan sonra da adım değiştirerek, ittihat spor sahası, fenerbahçe stadı oldu.

    kendisi adliye vekili iken, maliye vekaletinden gelen 6 temmuz 1932 tarih ve 1213 sayılı öneriyle fenerbahçe stadı’nın milli emlak idaresi’nden alınıp fenerbahçe kulübü’ne satılması bakanlar kurulu tarafından karara bağlandı. satış işlemleri yaklaşık on ay sürdü.

    1933 mayıs’ında çok eskiden "silahtar ağa sahası", sonraları bir ara "papazın çayırı" derken "union club sahası" cumhuriyetten önce "ittihat spor sahası", 1929’ da "fenerbahçe stadı" artık fenerbahçe kulübü’nün malı oldu.

    tam bir türk lirası’na... evet, fenerbahçe bugünkü stadın mülkiyetini elde ederken saracoqlu-nun araya girmesiyle milli emlak idaresi’ne, yani devlete sadece bir lira ödedi''

    yani ali şen'in söylediği gibi değildir. fenerbahçe stadı başbakan şükrü saraçoğlu tarafından peşkeş çekilerek haksızca tesis edilmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın