resim
Oğuzhan Özyakup
Takım:-
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 635
    yeteneği 10 üzerinden 6, bilemedin 6.5'tur. tripleri 10 üzerinden 10'dur. istikrarsızlığı 10 üzerinden 100'dür. büyük maçlarda 10 üzerinden -10'dur. bu yüzden kesinlikle çekilen çileye değmeyecek bir futbolcudur.

    kendisinden verim almak için hem saha içinde hem saha dışında tonla kriteri yerine getirmeniz, birçok şeyle uğraşıp gönlünü hoş tutmanız gerekir.

    10 numara mevkisinde oynatırsanız kaybolup gider, mecbur merkez orta saha oynatmak zorundasınız. fakat o durumda da kaybolup gitme ihtimali yüksektir, ayrıca defansif olarak da yetersizdir. yedek kalsa küser. formu düşerse kısa sürede toparlayamaz. formu yükselse uzun süre koruyamaz.

    yanına mutlaka sosa gibi pas istasyonu olacak ve yaratıcılığı üstlenecek ana bir oyun kurucu gereklidir fakat bu tip oyuncular istisnalar hariç tamamen ofansif olduğundan 2 tane defansı kıt orta sahayı kaldıracak takım kurabilmeniz gerekir. oğuzhan'ın yanına mutlaka neredeyse tek başına orta sahada savunma işlerini halledebilecek kadar iyi bir ön libero koymanız gereklidir çünkü oğuzhan defansif olarak yetersizdir ve ondan verim alabilmek için gerekli olan 10 numara da takımı savunmada eksik bırakacaktır.

    büyük maçlarda kaybolup gider. gereksiz çirkeflikle uğraşıp gereksiz kartlar görür. kritik bir maçta sizi 10 kişi bırakabilir. saha içinde de saha dışında da küsüp mücadeleyi bırakabilir.

    daha sayayım mı? daha önce dediğim gibi hem saha içinde hem saha dışında bir sürü şeyle uğraşıp halledebilirseniz anca küçük maçlarda verim alabileceğiniz bir oyuncudur oğuzhan. çektiğiniz çileye değmez. mesela takım kötüyken oğuzhan'ın iyi oynadığını hatırlayan var mı? ben hatıırlamıyorum. sadece takım iyiyken iyi oynayabiliyor. beşiktaş bu sezon şampiyon olamadıysa şenol güneş'in sene başındaki oğuzhan ısrarı bunun en büyük sebeplerindendir. belki de birincisidir. bununla uğraşırken tonla puan kaybettiler. şenol güneş medel'i veya tolgay'ı(sonradan formu düşse de) erken oynatmaya başlasa ligin net olarak en iyi kadrosuna sahip beşiktaş'ın 4. olacağına hiç inanmıyorum. hesaplamadım ama eminim ki medel oynamaya başladığından beri beşiktaş'ın puan ortalaması çok daha yüksektir. bunda şampiyonlar liginden elenmelerinin de payı var evet ama olaya sadece orta sahanın merkezinden alınan katkı olarak bakın, bana hak verirsiniz.

    ayrıca daha önce yazdığım gibi beşiktaş oğuzhan'ı alırken arsenal sonraki satıştan ciddi miktarda pay verme maddesi koydurduğundan çakallık yapıp sözleşmesinin bitmesini bekleyip kağıt üzerinde boştan yeni bir oyuncu alır gibi beşiktaş'ın oğuzhan'ı alacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın