resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:DHSC Utrecht
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 15837
    galatasaray efsanesi olarak görmediğim futbolcu. transfer süreci, gelişinin yarattığı sansasyon efsanedir ama kendisi değildir.
    sneijder, hiçbir zaman bizim sistemimize tam olarak uymadı. zaten ünal aysal "nam olsun kar olmasın" mantığıyla taraftarı memnun etmek için getirmişti.
    şimdi düşündüm de bir futbolcunun efsane kabul edilmesi için uzun yıllar boyu, iyi günlerde olduğu kadar kötü günlerde de çok sevilmesi lazım. taraftar sadece futbola bakmaz, sahada olan futbol dışı icraatlara da bakar. ben daha çok 2002'den sonrasına hakim olduğum için aklıma direkt mondi, hasan şaş, bülent korkmaz falan geliyor. eminim melo da kötü günlerde burada olsaydı yine çok sevilirdi. mesela ümit karan yıllarca top oynamasına rağmen efsane mertebesine ulaşamadı.
    sneijder bizde başarılı olmuştur, efsane goller ve maçlar çıkarmıştır ama son iki sezonunda* çokça eleştirilmiş, hatta kendisine neredeyse tapılan sözlüğümüzde bile gitmesi gerektiği görüşü hakim olmuştu. sevenleri de sneijder'i değil, sneijder ismini seviyor gibi sanki.
    yani wesley ile ilişkimiz daha profesyonelceydi. bunda belki biraz soğukkanlı olmasının da etkisi vardır ama ben kalbimle hissettiğimi söylüyorum, sneijder bence efsane değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın