resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 3609
    şu anda bize üst düzey bir sekiz numara ve de on numara gerekiyor. bunu bütün galatasaray taraftarı ve teknik kadro da biliyor.

    bu şu demektir belhanda on numara için yeterli değil. gerçekten de belhanda’da on numara özellikleri yok. nesi eksik peki; kilit pas, ceza alanı dışından şut ve yüksek futbol zekası.

    belhanda’nın en önemli özelliği adam geçme ve çalım atma. yani topu aldığında önündeki rakiplerini çok rahat ekarte edebilen bir futbolcu. bu özellik sekiz numara özelliğidir. yani aslında belhanda bir on numara değil sekiz numaradır.

    yanlış hatırlamıyorsam kendisi de bir röportajında bunu belirtmişti. ben sekiz numara ya da sekiz-on numara arası bir pozisyonda başarılı oluyorum demişti.

    ancak sekiz numarada olması gereken savunma tarafı belhanda’da biraz sorunlu. özellikle karşı karşıya pozisyonlarda. ancak bunu tıpkı suat gibi arkadan savunma metoduyla çözebilir diye düşünüyorum. yani şunu söylüyorum: bilindiği gibi suat kaya orta saha oynardı (ön libero) ama cepheden savunma özelliği sınırlıydı. daha ziyade rakiplerine arkadan pres yapar ve topu kazanır ya da pozisyonunu bozardı. bu nedenle de galatasaray’ın vaz geçilmezi olmuştu.

    fatih hocam, belhanda’ya da arkadan pres ile topu kapma ya da rakibi bozmayı öğretse isabetli olur gibime geliyor. bir örneğini malatyaspor maçında görmüştük. belhanda’nın arkadan yaptığı presle kazandığımız topu rodriguez-gomis ortaklığıyla gol yapmıştık.

    yani özetle şunu söylemek istiyorum. topla driplingi, çalımla adam geçme özelliği süper olan belhanda’nın savunma zaafları da nispeten giderilse aradığımız sekiz numara olamaz mı? bence olur...
App Store'dan indirin Google Play'den alın