resim
Ali Yıldırım Koç
Görev:Başkan
Takım:Fenerbahçe
Yaş:57
Uyruk:Türkiye
  • 504
    başkan seçildiği takdirde ne düşünüyorsunuz ki? türkiye ligi'ni domine mi edecekler? şampiyonlar ligi'nde her yıl final mi oynayacaklar? kısacası uçacaklar mı? yok öyle bir şey arkadaşlar. tamam mutlaka camiaya sinerji getirecektir. yani kısa vadede başarılı olabilir ama uzun vadede bir enkaz bırakma olasılığı çok fazla.

    şöyle düşünelim; ali koç şu anda türkiye'nin en zengin adamlarından biri. sahibi olduğu holdingler her yıl milyonlarca kâr elde ediyor. işte ülke sınırlarının ötesinde de iyi bir konumları olabilir ama bu sadece koç ailesinin mirası. içlerinden biri fenerbahçe başkanlığına aday oldu ama milyonlarca kâr elde eden bir kuruluş değil ki bu. tam tersine her yıl milyonlarca zarar eden bir kuruluş. milyarca alacakları yok. tam tersine milyarlarca borcu var. sen istediğin kadar kulübe büyük bir para yatır. kısa vadede seni başarılı yapar ama uzun vadede borçlanmanın önüne geçemezsin. alacağın oyunculara verdiğin bonservis ve yıllıklar; gelirlerinin önemli bir kısmını yok edecek. euro ve dolar kuru böyle yükselmeye devam ederse hiçbir şey yapmazsan bile senelik 200-300 milyon lira zarar edersin. bunun önüne geçebilir mi? bence geçemez. yönetmek zordur. türlü türlü kafalar vardır. koç holding de herkes sana boyun eğer ama fenerbahçe başkanlığında kuyunu kazacak olan çok kişi olacak. en önemlisi de fanatizm, ülkedeki en büyük ve en zengin kuruluş olan koç holding'e zarar verir. tüm ülkeye hitap eden bir holding; sadece fenerbahçe'ye hitap edecek olan bir holding'e dönüşecek.(taraftar gözünde) böyle olmaması için büyük titizlikle çalışacaklar.

    kısacası bir yandan takımı toparlamaya çalışacaklar. bir yandan borçları ödeyecekler. bir yandan ailevi holdinglerine zarar gelmemesi için uğraşacaklar. bir yandan iç işlerindeki isyanları bastırmaya çalışacak vs. uzayıp gider. zor bir görev alacak. ve bu zor görevin her zaman dediğim gibi sadece kısa vadede üstesinden gelir. uzun vadede aynı tas aynı hamam şeklinde gider.
App Store'dan indirin Google Play'den alın