• 889
    dünyada yeteneği hakkında hiçkimsenin konuşma hakkı olmadığı basketbolcu. zaten bu şekilde konuşan birisine denk gelirseniz direk o ortamdan uzaklaşın.

    lebron ile ilgili asıl sorun hep tercihleri olmuştur. büyük bir popüleriteyle birlikte yıllarca şampiyonluk gelmeyince 2010 yılında miami heat takımında topladığı oyuncu grubuyla destekli şampiyonluk elde etmeye çalışması ve etrafında kurulan takımla dünyayı karşımıza koyun, hepiniz gelin modu kendisine karşı çok büyük bir antipatiye sebebiyet vermiştir.

    memleketim, canım, cicim dediği cleveland'a dönüşü bile süper yıldızların takımda toplanması şartına bağlı olmuştur. geleneksel olarak süper yıldız ve yanında tamamlayıcı parçalar şeklinde nba takımları izlemeye alışkın bir nesil bu durumu kabullenmekte zorlandı ve lebron hep karşı cephede durdu. ta ki bu sezonun 2. yarısına kadar.

    şimdi bana kimse masal anlatmasın. lebron 15 sezondur bu ligde ve şu ana kadar bu kadar yürek koyarak oynadığı, bu kadar hırslı olduğu, tek başına takım olduğu zamanı sadece ve sadece 2010 öncesi cleveland yıllarında göstermişti ki o zamanlar zaten dünyada çılgınlar gibi hayran toplamıştı. spor seyircisi bir sporcunun god mode açarak oynamasına her zaman aşık olur ki lebron'un michael jordan ile özellikle karşılaştırılmasını sağlayan özelliği de bu idi.

    2010 sonrası dwayne wade'in gölgesinde kalışı, cleveland'a geri döndükten sonra her istediği oyuncuya istediği kontratı sunarak mali anlamda takımın ağzına sıçması vs hep hanesine eksi olarak yazılıp bu kadar büyük bir oyuncunun nasıl bu kadar seveni olmaz sorusuna cevap niteliğinde olmuştur.

    ama bu sezonun 2. yarısından itibaren lebron'un yeteneğine büyük hayranlık duyan ama katakter konusunda ciddi defolar gösterdiğini düşünen beni bile bu sezonu şampiyon bitirmesi konusunda heyecanlandırmıştır. çünkü lebron tam da 2010 öncesi takımını sırtında taşıyan ve herkesin ama herkesin büyük hayranlık duyduğu lebron'un ta kendisi. şu anki lebron sadece yetenek değil aynı zamanda hırs ve yürek küpü resmen.

    finalde golden state karşısında tek başına ne kadar direnir belli olmaz ama 2010 nba finalinde sık sık gode mode açan dirk nowitzki önderliğindeki dallas mavericks nasıl büyük bir başkaldırı örneği gösterip lebron, wade ve bosh'tan oluşan toplama yıldız grubuna karşı tüm sporseverleri tek çatı altında topladıysa şu an da lebron'un arkasında büyük bir destek var.

    zor ama imkansız değil. çünkü zamanında bunun örneğini gördük.

    seni ilk defa sevdim kara oğlan. uzun yıllar sonra kariyerinin en değerliği şampiyonluğu olacak şampiyonluk tam olarak budur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın