• 11624
    burası yanılmıyorsam sözlük, bilgi veyahut bilgi doğrultusunda fikir paylaşılan bir ortam. galatasaray divan kurulu, kongresi, teknik heyeti, transfer komitesi yada kulübün herhangi bir resmi bağlantısı değil. galatasaray taraftarının da %99'unun bu platformdan haberi de yok. okuyan sen ben ve bir kaç bin kişi.

    yazılanların gerekli mercilere ulaştığını düşünenler var ise çok büyük yanılıyorlar. "şunu yapmalıyız, şunları almalıyız, şunları göndermeliyiz" derken hata yapılıyor, hatta komik duruma düşülüyor. bir, boşuna kraldan çok kralcı olunuyor. iki, gerekli kişilerin gördüğü filan yok. üç, cümle yanlış "yapmalıyız" vs değil "yapılmalı", çünkü sen yetkili değilsin. ki galatasaray'ın başında fatih terim var ise ve de fatih terim'in işine karışan bir başkan da yok ise, yapılacak transferler tamamen hocanın inisiyatifinde yani ''ben öyle uygun gördüm'' doğrultusunda yapılır. hele de şampiyonluk ertesinde, ''ben bu dakikadan sonra ders almam, ders veririm'' modunu sandıktan çıkarmışken, her hangi bir taraftarı düşüncesi doğru bile olsa fatih hocanın umurunda bile olmaz. kendi doğruları ve inatları vardır. bazen çok haklı çıkar bazen yanılır.

    bir milyon galatasaraylı bir araya gelip ''sneijder'i geri istiyoruz ve maaşını biz ödeyeceğiz'' desin, boşa. hoca istemiyorsa almaz, kesinlikle kimseyi de takmaz. mesela yedi sene önce bütün taraftarlar abdul kader keita'yı geri isterken hoca istemediğini söylemedi ama alınmasını da engelledi. mesela bir milyon kişi yiğit gökoğlan'ı istemesin yine gider yiğit'i alır ve oynatmaya çalışır . yani hoca varsa boşuna olası transferleri konuşmayın. şu mevkilere adam lazım diyin ama sakın ''bak şu alınmalı'' demeyin. hoca her gün burayı okusa bile, çok da takmaz.

    milli takımdayken metin tekin anlatmıştı bir kere , '' tüm gece bütün teknik ekip, hocaya rakip güçlü olduğu için daha defansif bir kadro ile çıkmamız gerektiğini anlattık ve fatih hoca da haklı bulmuştu bizi, fakat maç günü fatih hoca yine bildiği işi yapıp ofansif bir kadro ile çıkmıştı'' diye anlatır.

    muhtemelen siz scoutluk yaparken kendisinin transfer listesi çoktan bellidir. serie a'daki oyunculara bayılır*, hızlı genç futbolculara bayılır, eski çalıştığı milli oyunculara* bayılır vs. hocanın favorileri bellidir. boşuna amerika'yı keşfetmeyin.

    hepimiz galatasaraylıyız ve galatasaray'ın daha iyi olmasını isteriz fakat biraz daha mantıklı olmamız lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın