• 244
    imkansız mıdır? bana kalırsa leicester city'nin premier lig şampiyonu olması kadar imkansız değildir. leicester city premier lig şampiyonu oldu. kaldı ki leicester çok daha uzun bir maratonda ve şans faktörünün daha az olduğu bir durumda şampiyon oldu zira kura falan yok.

    fakat mevcut durumda bunun sadece hayalini kurabiliriz. ne ülkedeki futbol zihniyeti, ne federasyon ne de yönetim şeklimiz şimdilik bunun ışığını bize vermiyor. zaten sözlükte de bunun dillendirilmesinin nedeni mantıklı bir şey değil, sadece fatih terim'in verdiği haklı güven.

    ha biz çok iyi bir sene geçiririz, kura şansı falan da yanımızda olur ve belki de mucize gerçekleşir. ama şu andan böyle bir şeyin hayalini kurmakla yetinebiliriz sadece zira elimizde doğru düzgün hiçbir sebep yok. bırakın bizi, psg ve city milyar dolarlar akıttılar daha doğru düzgün yarı final bile göremiyorlar şampiyonlar liginde. bu öyle bir organizasyon. tamamen kültür ve o seviyelerde dolaşmakla alakalı. atletico madrid yıllarca yapılandı, kovaladı, oyun sistemi oturttu, istikrarı sağladı, çeyrek finallerden döndü, yarı finallerden döndü, 2 defa finalden hatta şampiyonluktan döndü. yani bu iş sadece para, sadece sistem, sadece istikrar değil. hepsinin bir arada olması lazım.

    belki bir gün bunu dillendirebiliriz ama bugün olduğunu düşünmüyorum. en azından benim fikrim bu. bence bizim şu an düşünmemiz gereken düzenli olarak şampiyonlar ligine katılmak, düzenli olarak gruplardan çıkmak ve düzenli olarak çeyrek finallerde boy göstermek. oradan gelecek tecrübe, kültür, gelir bizi daha ötesinin takımı yapar.

    en azından benim fikrim bu. ama ''yıldızlara ulaşamazsınız fakat karanlık gecelerde onlar size yol gösterir.'' lafını düstur edinen taraftara da saygı duyuyorum o ayrı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın