• 3986
    21. sampiyonlugumuzu kazandigimiz su gunlerde hic umrumuzda olmasalar da haklarinda bir iki kelam etmek istedim:

    oncelikle, asla hata kabul etmez, cuvalidizi kendilerine batirmazlar. en yakin arkadaslarim ve babalari dahil tanidigim neredeyse tum fenerbahceliler ayni dusunceye sahip. prototip gibiler resmen. onlara gore fenerbahce basarisiz olmaz, olamaz. sike vardir, fenerbahce'ye kumpas kurmuslardir, dis gucler fenerbahce'yi bitirmek istiyordur. mesela argumanlarindan bazilari asagidaki gibidir:

    "2006 yilinda sampiyonlugumuz calindi, mac durdu ve 16 dakika uzatma verildi, o sezon sampiyon olsaydik suan 5. yildizi takmistik"

    "3 temmuz sureci bizi bitirdi, kumpasla galatasaray guclendirildi o yuzden galatasaray sampiyon oluyor" (2011 - 2013 arasi moda argumanlariydi, hep bunu soylerlerdi)

    "otobusumuz kursunlandi, yoksa dorduncu yildizi ilk biz takacaktik"

    aslinda basarisiz olduklarini, galatasaray olarak sampiyon oldugumuz sezonlarda kendilerinden daha ustun oynadigimizi kabullenseler belki bakis acilarini degistirir ve takimlarinin daha basarili olmasini saglayabilirler. ama yok. herkes onlara karsi, herkes onlarin kaybetmesini istiyor. yoksa onlar uzay takimi. sanki kendi baskanlari hakem odalari basmamis, federasyon baskanlarini etkisi altina almamis gibi ironik bir sekilde hakemleri ve federasyonu suclarlar. 1996 - 2000 doneminde dort sene boyunca galatasaray'i fethullah gulen'in sampiyon yaptigini iddia ederler. ama hicbir zaman kafasina gore anlasamadigi teknik direktorleri kovan, ego'sunu fenerbahce'nin onunde tutan, acik acik sike yapip 110 yillik kulubun itibarini ayaklar altina alan baskanlarini suclamazlar.

    o yuzden galatasaray taraftari her zaman farklidir. burada defalarca kim hatali diye birbirimizi bile yedik. ama hicbir zaman fenerbahce taraftari gibi cuvaldizi kendimize batirmaktan kacinip "bize oyun oynadirlar yeaa, biz cok buyuguz yeaa" diye bahaneler bulmadik. sorunlar nasil duzeltilir onu tartistik. takimimizi nasil basarili yapabiliriz bir taraftar olarak uzerimize dusen nedir onlari tartistik. iste bu yuzden biz 21'iz ve onlar 19'da kaldi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın