resim
Cenk Gönen
Takım:Çorlu 1947
Mevki:Kaleci
Yaş:36
Boy:1.90
Uyruk:Türkiye
  • 502
    kendisi göztepe altyapısının futbol dünyasına armağan ettiği bir jinx, bir karadelik, bir kalecidir.

    şahsen tanımasam da izmirli olmasından mütevellit ortak arkadaşlarımız var. arkadaşlarımın hepsi de son derece efendi, sempatik ve canayakın olarak bahsediyor kendisinden.

    zamanında iskender tuğsuz tarafından ucuz denebilecek bir bonservisle denizli'ye yollanmış ki o dönem denizlispor-göztepe arasındaki futbolcu transferleri ve rıza çalımbay'ın gidişi göz önüne alındığında transferi tuğsuz'a karşı öfkeyi tırmandrmıştı. ilerleyen dönemde denizlispor'un bu transferlerle uefa'da çeyrek final yolculuğunu başlatması halen çoğu göztepeliyi kahreder.

    velhasıl beni tanıyanlar totemlere ve rastlantılara fazlasıyla düşkün olduğumu bilir. cenk'in bize transfer olduğu ilk zamanlar underrated bir kaleci olduğunu düşünerek umutlanmıştım. ta ki uğursuzluğun ve karanlık güçlerin voldemortvari bir karanlık çağ başlatmasına tanık ettiğimizi idrak etmeme kadar.

    cenk'in gelişi ile beraber takımımız seri mağlubiyetler alan, sık sık mağlup olup winner karakterini kaybeden, teknik direktörlerin pizza kuryeleri sıklığında değiştiği, gereksiz ve menajer komisyonlu transferlerin doluştuğu, uefa'dan men cezası aldığımız, şampiyonluk yarışından ligin ilk yarısında koptuğumuz, taraftarın takımı terkettiği bir takım haline diğer deyişle beşiktaş'a dönüştük. cenk'i bize gönderen beşiktaş ise avrupa kupalarında çeyrek final mücadelesi veren, ligde şampiyonluklara ambargo koyan, üst düzey winner karakterli oyuncuları kadrosunda toplayan bir takım haline geldi. kısacası kendisinin jinx gücü galatasaray'ı beşiktaş ile yer değiştirecek kadar bizleri nevizade'den alıp nalburiyede tiner reyonu önünde kuyruk yaptıracak kadar fazladır.

    benzer bir yazıyı harry kewell ve lukas podolski özelinde de kendi totemsel değerlendirmemle paylaşmak üzere söz verirken takımımızın biricik scoutu emre utkucan'ı da transfer raporlarını hazırlarken oyuncuların pace, condition, passing, shooting gibi özelliklerinin yanına jinx özelliklerini de göz önünde bulundurmasını temenni ederim.

    şaka bir yana sevgili cenk'e bundan sonraki kariyerinde başarılar diler, yolunun dursun özbek misali galatasaray ile kesişmemesini temenni ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın