• 26
    --- alıntı ---

    kendisi camiada ağırlığı olan bir isim değil, bunu hepimiz biliyoruz. ama zaten galatasaray'da seçimleri -normal şartlar altında- başkan değil, liste kazandırır.

    şimdi burada ve twitter'da kendini "galatasaray alimi" zanneden bazı süper zekaların "oy kırmak" adına üye olduğunu iddia ettiğini ve "galatasaray'ın bekaası için çekilmesi gerektiğini" salık verdiğini okuyorum.

    arkadaşlar ne demokrasiden haberiniz var ne de galatasaray genel kurulundan. ozan korkut'un listesi "oy kırmak" için oluşturulmuş bir liste değil, aksine seçimi kazanmak için oluşturulmuş bir liste.

    öncelikle mustafa cengiz'in listesinden fersah fersah güçlü. ozan korkut'un listesinde naci cansun, burak elmas, adnan öztürk, mete ikiz gibi camiada ciddi ağırlığı olan ve spor yönetimini bilen isimler mevcut. hazinedaroğlu ailesi gibi galatasaray'da her zaman ağırlığı olan bir ailenin üyesi olan tunca hazinedaroğlu da yine bu listede. denetim kurulunda ayhan özmızrak ve yasin çakmak; disiplin kurulu'nda ise celal emon, sami çölgeçen, tamer celasun, ahmet çölgeçen gibi çok önemli isimler mevcut.

    bunun aksine mustafa cengiz'in listesi sadece geçen seçimdeki listesinden güçlü. murat ece ve dorukhan acar isimlerinin eklenmesi ve okan böke'nin korunması ne kadar iyi olsa da abdürrahim albayrak'ın ismi ancak insanın kendi tabutuna mezar çivisi çakmak olarak adlandırılabilir. abrürrahim taraftarı tatmin eder, seçim kazandırtmaz. tüm kurullarında ise emir otluoğlu, alev oraloğlu ve ahmet kalafatoğlu dışında önemli bir isim yok.

    mustafa cengiz hasbelkader kazandığı başkanlığı döneminde bile hiçbir iş yapamadı adam akıllı (her ilin, her ilçesinin belediye başkanı ve valisini ziyaret etmesini saymazsak), kimseye diş göstermedi, galatasaray'ın hakkını asla koruyamadı, tamamen geçici bir başkan olarak kaldı. ve üstüne, kendi listesindeki 5-6 kişiyi başka bir listeye kaptırdı ki bu da kimseye güven veren bir hareket değil.

    ayrıca bu kulüpte demokrasi mevcut. "dursun kazanacak" diye korkarak diğer adaylara "çekilin" demek nasıl bir zihniyetin ürünüdür? dursun zaten kötüyse kaybedecek, daha önce kaybetti de. arkadaşlar daha 4 ay önce seçimi kaybetmiş adamdan korkuyorsunuz!

    yani özetle bu seçimde oy kıran ozan korkut'un listesi falan değildir, mustafa cengiz'in listesidir.

    buradaki tek sıkıntı, ya da sizin dayanak olarak kullanabileceğiniz tek nokta; ozan korkut'un galatasaray camiası içinde önemli bir isim olmaması. önlemli olmayan isimlerin seçime girdiği durumlarda sonuçların nasıl geliştiğini de artık hepimiz biliyoruz. dolayısıyla, aklınıza ilk gelen komplo teorilerinizle boş beleş eleştiriler yapmayın.

    --- alıntı ---

    bu entrysine tam bir mustafa cengiz destekçisi olarak "on" verecektim. verecektim çünkü galatasaray sözlüğün her türlü iyi ifade edilmiş fikre ihtiyacı var. buradaki fikir çeşitliliği bu platformun zenginliğidir.

    ancak "on" değil "of" verdim. zira alıntıladığım kısmın son cümlesinden boş beleş diyip bir çuval inciri berbat etmesinin ardından entrynin sonunda şu ifadeler mevcut.

    --- alıntı ---

    not: elbette bu girdi direkt olarak haftanın ofsaytlarına gidecek, ama tabii galatasaray genel kurulu'nun yıllardır içinde olan ben değil siz olduğunuz için ofsaytlayın yani, sıkıntı değil.

    edit: imla

    edit: beni yanıltmayıp bu girdiyi ofsaytların arasına soktuğunuz için boş beleşliğinizi takdir ederim.
    --- alıntı ---

    bu ifadeler ve özellikle de sondaki edit sözlük kurallarımıza aykırı aynı zamanda. zira;
    13 - niteliksiz düzeltme (edit) notu
    a) herhangi bir entry’nin oylanma durumuna göre altına girilen menfi düzeltme notları bu sebeple silinir.

    özel mesaj atıp uyarmak istedim. fakat özel mesaj alımına da kapalıymış profili. özellikle bu entrymin içeriğine yazdıklarını ekliyorum ki, genel çoğunluğunkinden farklı fikrini yok etmiş olmayalım. çünkü entryi silmekten başka çarem kalmadı. düzeltip bana mesaj atarsa anında canlandırıcam.

    ancak galatasaray kongresinin hatası da bu.
    galatasaray taraftarına kulak tıkaması. taraftarı küçümsemesi. belli ki kültürlü, belki galatasaray lisesi gibi özel bir kurumdan mezun ve donanımlı bir arkadaş kendisi. fakat unutmasın galatasaray taraftarı arasında da çok değerli insanlar var. ve hiç birimiz küçümsenmeyi haketmiyoruz. bu tavır sandığının aksine hem kendini, hem de galatasaray genel kurulunu küçük düşürüyor.

    biraz daha kaliteli bir tutuma davet ediyorum şahsen tanımadığım bu genel kurul üyesini.
    görüşüne saygı isterken farkında değil, kendinden başka kimsenin görüşüne saygı duymuyor.
    evet bu beyefendi biliyor, biz bilmiyoruz. çünkü o kaç senedir genel kurulda. biz ise hiçiz. bağımsız bir taraftar platformunda bile sırf kendisi genel kurul üyesi olduğunu söylediği için fikirlerimizden feragat edip o ne diyorsa onu kabul etmeliyiz. aksi taktirde boş ve beleş oluyoruz.

    bu anlamsız lümpen tavırlar gerçekten çok sıkıcı.
    bu kalitesiz tavırlara gerçekten gerek yok.
    ne güzel yazmış, keşke her karşıt fikir böyle savunulsa diyip "on" verecekken şimdi kınıyorum bu arkadaşı.
    bir de bu ne özgüvensizliktir... millet on verse ne olur, of verse ne olur allahaşkına. bu kadar mı önemli alkışlanmak? sen doğru bildiğini söyle de insanlar beğenmesinler. zaman seni haklı çıkarsın.

    gerçekten çok yazık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın