• 4954
    2020 şampiyonlar ligi finalinin atatürk olimpiyat stadında oynanacağının açıklanmasının ardından, bir kez daha bu stadı niçin 70-80 bin civarı bir kapasiteyle yapmadılar diye üzüldüm.

    arazi bomboş, kapasiteyi engelleyecek hiçbir şey yok, istanbul'da temelin atıldığı dönem 15 milyon insan yaşıyordu şimdi 20 milyona dayandı ve bu insanların yarıya yakını galatasaraylı. her maç olmasa da birçok maçta doldurulamaması için hiçbir sebep yoktu.

    şöyle düşünün, bilet fiyatlarının oldukça cuzi olduğu bir üst tribün daha olsa niçin daha çok taraftar gelmesin ki? kaldı ki ülkedeki ekonomik krize ve bilet fiyatlarının epey yüksek olmasına rağmen derbilerde, büyük maçlarda 46-47 bin ortalamaya oynuyoruz. öte yandan daha çok taraftar, gs store'un daha fazla satış yapması anlamına da geliyor.

    aysal başkan da vakti zamanında bu durumu dillendirmişti ama haliyle iş işten geçmişti. inanın aziz yıldırım'ın saraçoğlu'nun inşası sırasında böyle bir arazisi olsa, stadı 80 bin kişilik yapardı. hala kapasiteyi artırma konusunda bazı düşüncelerini 1. ağızdan biliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın