• 128
    son birkaç yıldır yardıra yardıra gelen durum..

    dolar neden bu kadar yükseldi, kısaca ülkeye giren dolardan daha fazlası ülke dışına çıktığı için..

    bir diğer pek bilinmeyen konu ise, yurt içinde kullanılmak üzere (hazine garantisi verilerek) yüksek faiz ile bankalarımızın dışarıdan aldığı doların düşük faizle inşaat sektöründeki firmalara verilmesi, aradaki zararın ise vergiler ile kapatılmaya çalışılması, bunu belirten neredeyse kimse yok, konutlar da elde kalınca ateş iyice körüklendi..

    herkes üretim üretim demiş, üretsen bile ürettiğin malın değeri ülkeye yüksek döviz girdisi sağlamıyorsa üretimin tl'nin değer kazanmasında fazla bir katkısı olmaz, yüksek döviz girdisi sağlayabilen sektörlere yatırım yapılmalıydı ama yapılmadı, varsa yoksa beton..

    mesela yunanistan da kriz yaşadı ama bunu çabuk atlattılar, iktidarda kalmak için popülist kararlar almadılar, girişken bir turizm bakanı atadılar, kadın çok kısa sürede turizm girdisini 3 katına çıkardı, mesela thasos bize çok yakın, arkadaşlarımın çoğu tatile oraya gidiyor, sıkarsan biraz 20-25 euro'ya günü geçirirsin, adam kazıklama yok, yollarda çöp yok, turiste yapışan üçkağıtçılar yok, beton yığınları yok..

    hak, hukuk, adalet. özgürlük ve bunun gibi memleket meseleleri ise yabancı kuruluşların kredi notlarını direkt olmasa da etkiliyor..
App Store'dan indirin Google Play'den alın