• 1
    nba 2018 playoff batı finali 4. maçı(ydı).

    konferans finallerinin en çekişmeli maçı oldu.
    son cleveland boston maçı haricinde (9 farkla cavs lehine sonuçlanmıştı) 10 sayı altında bir fark görülmemişti 2018 konferans finallerinde ta ki bu maça kadar.

    warriors; saha avantajı elinde bulunan rockets'tan, toyota center'dan 1 maç çalmayı başarmış ve evine dönmüştü. oracle arena'da oynanan bir önceki maçı da çok ciddi farkla kazanmışlardı. sakatlıktan dönen steph'in 3. maçta koyduğu iyi performansın 4. maçla beraber daha da artacağı düşünüldüğünde seriyi 3-1'e getirme olasılıkları çok yüksekti.

    houston maça felaket başladı. james harden, chris paul, trevor ariza, p.j tucker, clint capela beşi; çeyrek ortasına kadar skor üretemedikleri gibi yaptıkları top kayıplarıyla, oracle arena'yı dolduran warriors taraftarının coşmasına sebep olurken kendi motivasyonlarını da allak bullak ettiler. çeyreğin bitimine yaklaşık 6 buçuk dakika kala rockets'ın ilk sayıları harden'la gelirken skor 12-2'ydi.

    golden state, standartının bir tık altında hücum ederken rockets'ın felaket oyunu ilk çeyrek boyunca sürdü. çeyreğin bitimine 3 dakika kala gelen harden üçlüğü skoru 19-10'a getirdi ve fark tek hanelere indi.

    kenardan gelen eric gordon'ın etkili oyunu sayesinde rockets adına kabus gibi başlayan maçın ilk çeyreği warriors lehine 9 sayı farkla 28-19 sonuçlandı.

    ikinçi çeyrek her ne kadar eric gordon'ın turnikesi ile açılsa da geçen 3 dakika boyunca shaun livingston'ın warriors adına bulduğu basket dışında skor üretemedi takımlar.
    ilk çeyreği 9 sayıyla bitiren james harden ikinci çeyreğin ortasına gelindiğinde peş peşe bulduğu üçlüklerle 19 sayıya ulaştı. chris paul de yavaş yavaş kendisini toparladı ve çeyrek bitimine 2 buçuk dakika kala houston maçta ilk kez öne geçti. harden çeyreğin sonlarına doğru, kendisinden beklenmedik derecede etkili bir savunmayı da hücum repertuarına destek olurcasına ekleyince takımına ciddi anlamda bir ivme kazandırdı ve devreyi rockets 46-53 önde tamamladı.

    harden'ın draymond'u afiş ettiği şu smacı da devreye damgasını vurdu... https://youtu.be/GH0xWSkSG0M

    2. yarıya steph üçlükle başladı fakat çeyreğin ortasına karşılıklı sayılarla ve 57-62 rockets üstünlüğü ile gelindi.

    çeyrek bitimine 6:21 kala gelen warriors molasından sonra stephen curry parkeye alev alacakmışçasına döndü. art arda bulduğu 3 üçlükle gelen 9-0'lık seri ile birden bire warriors'ı öne, oracle arena'yı dolduran binlerce insanı da kendinden geçirdi. bu gidişe paul'ün üçlüğü dur dedi. steph öylesine şutlar sokmaya başlamıştı ki tüm houston savunması kendini acayip iyi hisseden curry'nin deneyeceği yay gerisi şuta odaklanmıştı. takip eden o hücumda curry beklenenin aksine içeri drive ederek bir de şık turnike bıraktı rockets potasına ve tahmin edilemez bir hal almayı başardı. üzerine klay thompson'ın üçlüğü kevin durant'in el üstü jump shot'ları kenardan jordan bell takviyesi draymond green'in şahane katkısı bir curry üçlüğü daha derken 5 sayı geride girdiği soyunma odasından 3. çeyrek sonuna 10 sayı önde gelmeyi başardı golden state. sezon boyu gösterdikleri maçı koparan 3. çeyrek performanslarından bir kesit sunmayı başarmışlardı yine. 80-70.

    son çeyreğin bitimine 7:43 kala gelen kevin durant sayısına kadar warriors yalnızca 2, rockets ise 9 sayı üretmişti. rockets'ta dümenin başında chris paul vardı. felaket başladığı maçın sonuna yaklaşıldığında ritmini tam manasıyla bulmuştu. bir yandan draymond green'in o meşhur tavırlarına da 1.83'lük boyu ve dev yüreğiyle karşı koyuyordu.

    trevor ariza maçın bitimine 6 dakika kala bulduğu üçlükle takımını öne geçirmeyi başardı. üstünlük takımlar arasında gidip geldi bir süre ve eric gordon 2:27 kala bulduğu üçlükle farkı 5'e çıkardı. steph top kaybetti, harden üçlük kaçırdı, 1:43 kala eric gordon yaptığı faulle durant'i çizgiye gönderdi. 2'de 2. 91-94.
    (söz konusu bu iki takım olunca bırakın 3 sayıyı, 20 hatta 25 sayılık farklar dahi önemsizken -çat diye, ne olduğunu anlamadan, böylesine farkları eritip öne geçtikleri çok fazla maç oynadılar- oynanan maçın tansiyonu ve hissettikleri yorgunlukla beraber en ufak bir farkın bile altın değerinde olduğu saniyeler yaşanmaktaydı. hücumlar istenildiği gibi sonuçlanmıyor gerginlik her iki tarafa da büyük problem yaratıyordu.)

    takip eden hücumla birlikte süreyi sonuna kadar değerlendirme yolunu seçti houston hücumda ve yeterli derecede pas yapmayıp birebir hücumu tercih ettiler. paylaşımdan uzak hücumun sonunda eric gordon yayın gerisinden şutunu kaçırdı. dönüşünde önce klay sonra da draymond'ın hücum ribaundunu takiben steph üçlükleri kaçırdılar. kevon looney chris paul'u blokladı, p.j tucker şutunu kaçırdı, steph turnikeyi bırakamadı, cp3'nin faulü ile draymond çizgiye geldi 0:37 kala. 2'de 1. 92-94.
    houston süreyi sonuna kadar kullanmaya çalıştı yine fakat harden'ın 15 saniye kala gönderdiği üçlük de kaçtı, son hücumda bu kez klay kaçırdı, chris paul ribaundu aldı. 0.4 saniye kala shaun livingston faulu yaptı. chris paul çizgiden ilk şutunu kaçırıp ikincisinde skoru buldu. tam tersini yapabilmiş olsa vakit kalmayacaktı warriors'a. steve kerr'ün molası üzerine steph son saniye şutunu gönderdi. şut kaçtı fakat isabetli olsaydı dahi top steph'in elinden çıktığında süre dolmuştu.

    james harden 30, chris paul 27, eric gordon 14 sayıyla houston galibiyetini getirirlerken,
    durant'in 27 sayı 12 ribaundu, curry'nin 28 sayısı ve draymond green'in 11 sayı 13 ribaund 8 asistlik performansları golden state'e yetmedi.

    92-95

    rockets büyük iş başardı. doğuda cavs - celtics, batıda warriors - rockets serileri şimdi 2-2 ve kuvvetle muhtemel çok daha çekişmeli karşılaşmalar bizleri bekliyor. rockets tekrar toyota center'a, celtics de td garden'a dönüyor.

    (bkz: 14 mayıs 2018 houston rockets golden state warriors maçı/@yuc11) şurada tire işaretleri içine aldığım isteğimi yerine getiren houston rockets'a teşekkürü borç bilirim (:

    edit: maçın özetini de ekleyelim... https://youtu.be/5is-bEioiMY

    edit+1: maçı anlatan orkun çolakoğlu ve yorumlayan inan özdemir'e de sonsuz teşekkürler. zaman zaman sevgili erman yaşar da anlatım koltuğuna geçiyor ve heyecanı nefis hissettiriyor. umarım erdem bitik de aranıza katılır ve on numara beş yıldızlık anlatıcı kadrosuna sahip olursunuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın