• 98
    ne liberal ekonominin ne dışa bağımlı ekonominin bu işte bu kadar suçu var.

    asıl mesele, hukuk yok hukuk. hukuk guguk olmuş. bütün mevzuatlar, teamüller askıda. kimse kitabına göre iş yapmıyor. müdür var, her şeyi en iyi o biliyor, hep ona soruyorlar. ülkede ohal var, tek adamlık var. hukuk olmayınca kimsenin ekonomik güvencesi yok. haliyle yabancı yatırım yok, yerli üretim de yok. şirketler için risk ölümcül. ortada sıcak para kalmamış. ülkenin vatandaşı lükse alıştırılmış. lüks derken 1500 tl maaş alan adamın elinde 2500 tl'lik telefon olmasından bahsediyorum. herkes bir şekilde borçluyken bu ülke batmaz mı? batar. devlet dışarıya bu kadar borçluyken vatandaş batmaz mı? batar. devlet borçlu, vatandaş da borçlu. ama herkes birbirine yalan söylüyor. haliyle patlayacaktık ve patlayacağız.

    bu zamana kadar niye patlamadık. 2 sene önce dolar kuru 2.80 idi. şimdi 4.80'leri gördü. ne değişti bu ülkede? tek adamlı ucube sistemin zararlarını net görmeye başladık da ondan. eskiden üretmeyen ama ab yolunda uyumlu bir ülke olarak lojistik merkez olmayı bir nebze başarıyorduk. şimdi ise hukukun ayaklar altına alındığı bu sorunlar yumağı ülkede en basit ekonomi yönetimini beceremeyen bir iktidar var. beceremeyen demek az olur, artık beceremeyecek demek lazım. çok kötü bir yere doğru gidiyoruz. herkese geçmiş olsun.

    hepimiz derdimizi tasamızı unutup bu yaz galatasaray'ın transferlerini konuşacaktık. ülke batarken galatasaray batmaz mı? o da batar maalesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın