• 89
    alın size liberal ekonomi, alın size "bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler".

    edit: kesinlikle ideoloji dolayısıyla ekonomi bilmemenize rağmen geniş geniş atıp tutuyorsunuz, helal olsun. birisi diyor ki "kominizim de olsa kapitalizim de olsa üretmezsen bitersin" hadi ya? niye üretmiyorsun peki? bu saydığım iki sistemden hangisi üretim teşviki içeriyor, hangisi tüketime yönlendiriyor? komünist toplumda mı halk üretime daha çok katılır yoksa kapitalist toplumda mı?

    diğeri de diyor ki "hukuk yok hukuk". bu zaten daha büyük komedi. "hukukun çok kuvvetli olduğu ülkeler" dediğiniz ülkeler (muhtemelen abd, ingiltere ve birkaç avrupa ülkesini kastediyorsunuz sanırım) onların ekonomileri çok mu sağlam? tr'ye göre sağlam olunca objektif anlamda da sağlam mı oluyor? lan niye anlamıyorsunuz kapitalist ekonomide her şey pamuk ipliğine bağlı işte! kapitalizmin toplumu oyalayıp uyutan bir kaç ilüzyonu hariç hiçbir numarası yok. mesela bu düzenin size sunduğu "fırsat eşitliği" kavramı sizce samimi mi? cebinde parası olanla olmayanın fırsat eşitlikleri sizce hakikaten bir mi? zengin zengin olarak, yoksul da yoksul olarak kalıyor, bu durum da ekonomiyi sürekli olarak belirli periyotlarla krize sokuyor.

    ayrıca ekonomik konularda ideolojik yaklaşım yerine (yani sistemi eleştirmek yerine) kişilere suç bulmak sizi ikiyüzlü ve riyakar yapıyor. çünkü bunun aynısını sol rejimler için yapmıyorsunuz. komünist topum aşamasına geçmiş ülkelerde bir sorun çıktığında direkt olarak komünizmi suçlarken kapitalist toplumlarda suçladığınız sadece kişiler oluyor. eğer bir yerde açlık varsa, kriz varsa bunun suçlusu ekonomik düzendir kişiler değil. madem sorun sadece kişiler, bu kişilerin güç sahibi olmasına izin veren de bu sistem değil mi? koskoca insan yığınlarının kaderlerini bir kaç zenginin kâr hırsına bırakmış bir sistem için mantıklı denebilir mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın