resim
Yuto Nagatomo
Takım:FC Tokyo
Mevki:Sol Bek
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Japonya
  • 894
    yaşi hariç bence hiçbir handikapı yok. boyuna rağmen sıçrama yeteneği çok üst düzey ki bu da aslında vücuduna ne akdar iyi baktığının bir kanıtı bence. uzun boylu sol bek alsak bu kez de ağır olacaktır o oyuncu. her şeyin tek bir oyuncuda birleştiği kişi benim bildiğim bir thuram vardı mesela, o da bugün futbol oynasa piyasa değeri 100 milyon euro falan olurdu sanırım.

    dünyada çalım yemeyen oyuncu yok, top kaybetmeyen hata yapmayan, hava topu vermeyen tek bir oyuncu bile yok. mesele bunun bir maçta kaç defa tekrarlandığı ve dahası kime karşı tekrarlandığıdır. hiçbir beke messi' den çalım yiyor diye kızamazsın. ama bir bek aynı çalımı her kanat oyuncusundan yiyorsa orada bir sıkıntı vardır. mesela hakan balta o kadar ağırdı ki karşısında oynayan her sağ açığı dünya futboluna armağan ediyordu bir dönem. bu bir eksikliktir, net eksikliktir ancak tek maça bakıp da bir oyuncuyu yetersiz görmeyi ben doğru bulmuyorum. formunun zirvesindeyken shaq' ın üstünlük kuramadığı tek bir pivot yoktu. bu nba' deki o dönem pivotlarının yetersizliğini göstermez. adamın en iyi savunulduğu maçta yaptığı istatistik 20 sayı 10 ribaunddu.

    bu sözlüğü takip ettiğimden beri özellikle kötü maçların ardından o topçu değil, bu topçu değil entyleri havada uçuşuyor.

    bence sabri rezil bir sağ bekti. çünkü rakip ayırt etmeksizin her maç aynı hataları yapardı. hakan balta kötü bir bekti. sürekli ağır kalırdı ve hızlı her açık karşısında fena madara oluyordu. dünyada her şeyi kusursuza yakın yapabilen beklere, stoperlere bizim paramız yetmez.

    benim nagatomo ile ilgili tek sıkıntım yaşı. aldığımız anda elimizde kalacak bir oyuncu, asla satamayız. bu sebeple çok makul bir bonservis olmadıkça alınmasına karşıyım. yani 2 sene daha böyle oynasa ve biz bonservisine 4 milyon euro versek aslında kendi kontratına senelik 2 milyon euro artı yazması demektir bu. çünkün o 4 milyon euroyu bir daha değere dönüştürme imkanın yok. 2 milyon euronun altında bir bonservise hemen alalım derim ama.
App Store'dan indirin Google Play'den alın